nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

Menangis itu terapi


Salam

hari ni hari khamis.
esok hari jumaat.
lusa hari sabtu.
aku suka la sabtu kali ni.
kenapa?
lalalala~~~~


mata terasa membengkak
da seharian menangis.
kenapa?
soalan yang paling sukar untuk aku jawab kadang kadang
sebab seringkali aku tak punya sebab yang kukuh kenapa aku harus menangis
tapi..bagi aku
menangis adalah terapi
hati aku rasa lega
korang nak tau?
peduli ape aku korang nak tau ke tak
aku nak stori gak..
petang semalam.aku lapar
aku pesan kat abah beli roti
tapi tetiba abah bawak blk megi
sebab dia yang teringin megi
korang tahu tak aku ni da mcm mak buyung tetiba ngidam roti
mungkin sebab da lama tak makan
tetiba benda yang aku teringin tu orang lain tukarkan dengan benda yang beliau teringin
aku nak roti! aku taknak megi!
dan aku menangis sebab benda remeh tu.
(sudahnya kul 10 abah kuar g beli roti..sebab anak beliau yang 2 hari lagi nak masuk 24 tahun nangis nak roti...haha)
tapi bukanlah hati aku terlalu lembut sampai perkara sekecil tu aku menangis
aku putus cinta dengan kekasih pertama..
aku tak menangis
sikit pun aku tak izin air mata aku jatuh
sehari aje la..
lepas tu membe paksa aku nangis sebab dia kata hati aku macam batu
putus cinta yang da bertahun di hati
tapi aku tak mengalirkan air mata
aku menangis lepas tu..bukan sebab putus cinta sangat pun
tapi sebab kehadiran teman teman di sisi buat aku terharu

aku juga kalah dengan persahabatan
dari kecik sampai la da panjang dan terlebih lebar ni
aku tetap macam tu
aku mudah menangis sebab persahabatan
kalau gaduh aku lebih mudah untuk mintak maaf
sebab hati aku lebih sakit bila aku rasa aku akan kehilangan kawan
so aku lebih mudah mengalah untuk mempertahan persahabatan tersebut
gempak ah,..tersebut gitu.
haha

selebihnye..aku memang sorang sensitipus
mudah terasa
mudah tersentuh
tacing yu!
menangis adalah satu cara untuk redakan kemarahan
leraikan kekusutan
aku hanya akan berfikir dengan waras lepas da setel nangis..hik2.
kalau tak..lagi banyak aku pikir..lagi banyak aku nangis
sebab waktu nangis,aku suka fikir mende yang negatip aje..
huhuhu
buruk la perangai cikgu sorang ni..
ish...ish ...ish..

korang lak...
nape menangis?



13 comments:

twinkle twinkle said...

menangis time lapa hehe

LyNn HaMzAh said...

menangis nie boleh buat kita lega...

~LP Lum~ said...

salam miera~

menangis sbb mata msuk habuk... :p
hehehe.. nages sbb terlalu rsa diri nie xguna bila melakukan kesalahan... :)

HonEyBuNNy said...

aloo comelnya cikgu neh..mnaja gtu..hehehhe...

cheqna said...

menangis memang satu terapi..

told la hejauw said...

huish..pestime n3 pnjg ni..hahha

Mario said...

hehe...tak penah nangis...
errr...ingatkan tadi tajuk n3 menangis itu ketapi...ekeke

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

menangis itu satu ubat :)
saya suka menangis bila susah hati
lepas tu akan hapy :)

dotblogspotdotkom said...

jangan le menangis kepada dunia yang tiada apa2 makna nih.....

guna la air mata utk sesuatu yg berharga..... mengenangkan dosa pahala kita.... menangis jika kita tidak sempat membayar hutang2 kita terhadap ALLAH semasa hidup.....

jangan kita leka dengan hal-hal yang lagha ....

bidadarihijau said...

menangis time geram...hoho

Aiydalela said...

nanges memang terapi yang best!

:)

lizz said...

orang kate menangis tu bagus,boleh redakan perasaan sedey tapi i not for me.if tengah sedey,then nanges rase macam nak pengsan je.tak suke.hehehehe.lain orang lain caranyer kot

AZLIN said...

haha..sama la kita..da siap nanges baru ley pk rasional sket..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!