nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 3, 2010

Bila saya memandu...


Salam

baru balik dari uitm merbok
g amek adik tadi
hujan punye la lebat kan
sampai tak nampak jalan,... nak benti tepi pun rasa cam bahaye je..
erm,... hari ni rasa stress la drive
sampai uma je tros muncung itik
hudus ok..

aku rasa...korang semua mesti ada kepantangan gak bila memandu..

aku rasa je la kan..

kalau aku la..
bila aku memandu

aku tak suka orang dok berlagak macam aku tak reti dan dia yang paling terpandai amat tentang pemanduan dan jalanraya
dan selalunya..jalan yang penah aku pegi..walopun sekali... aku memang akan ingat..
so takyah la sebok nak cakap masuk kanan..kona kiri..
bila aku cakap aku tahu
maknanya aku tahu
dan aku memang jenis tanya kalau aku taktau jalan..dan ikut je kalau orang bgitau..


satu lagi aku cukup pantang..bila aku bawak cuma 70 ke 80km/j
ada orang cakap
"lajunya! pelan sket."
demm...macam nak suh turun jalan kaki je..
takkan dia xpax aku nak bawak 20km/j????
gila apa??? tak guna la ada keta kan...
masing masing ada cara pemanduan sniri
macam aku..kalau hujan..
aku memang suka on wiper tu laju2
aku tak suka tengok rintik rintik banyak2
aku serabut..aku tak nampak jalan kat depan..
ade stengah org lak.
suke biar rintik tu byk2 sebab dia serabut tengok wiper dok zup zap kiri kanan
dan bila asek suh aku off kn wiper tak pun slowkan
siyes aku kesah!
aku tak sukeeee
sape yang nak drive ni?
nak ikut penumpang yang dok sebelah ke nak ikut yang drive

org len nek ngan aku ok je
takde lak bunyi
tapi ni da dua kali
bila org yang sama tak paham bahasa...
bercakap dan bercakap
macam terlalu bijak


ko tau ape aku buat?
stop kete tepi jalan
unlock
dan aku tanya..

"nak turun atau nak diam?"

hahaha
kejam kan?
ade aku kesahhhh?


13 comments:

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

wahh taw takpe..kadang2 serius rimas dengan org yg dok sebelah tapi die lak yg bising n cuak bile kite bawa kete...keh3... :)

HonEyBuNNy said...

he2..betul tu...ksg2 ila rimas..kita drive kita tahu la..tp org tepi dk risau lak..hehhe

shakira..=) said...

ayokkk...naseb xkena turun tepi jalan kn..garang tol ckgu sorg nih..haha

Fello Ariza said...

pehh..

kejam... tggal org tepi jalan je..

:P

FarhanaDr said...

Ohhhhhh.. Garangnyeee.. Kikiki.. Saye punye kepantangan ek.. Err.. Takde kot.. Huhu..

beautiful_rose said...

owh...aku mmg cukup tak suka bila di ganggu semasa memandu.tengah fokus boleh lak nak komen sana sini cara kita memandu.

Dearie Pearls said...

bila dah sampai soalan 'nak turun atau nak diam' mesti senyap jek..
hakhak...

*i likeeee wiper tu laju2
harhar

CGG said...

waa..garangnye dia..

dotblogspotdotkom said...

huhuhu... biasa la tu.....

nak buat macamana.... dolu kwn tu nak keje jpj... tp tak layak.. so bagi le peluang dia jadi pegawai jpj kejap ...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kalau kak gebu tgh drive...kak gebu pantang kalau orang bawah kete slow2 depan kak gebu...pastu suka main tekan break...walaupun depan dia tak dak keta....kak gebu marah sungguh...


hehehehhee

~LP Lum~ said...

salam miera~

hehhee.. kalo akak lak, akak pling xgemar ikut kete depan yg di bwh ngalahkan g bersiar2 kat tepi pntai.. dah tu jalan lorong laju.. aiyok... stresssss akak di buatnya.. rsa mcm nak turun pastu sepak aje pemandu tersebut... :)

baincardin said...

haha!!! gambar lawak! ^_^

Wanita Mutalib said...

ya kejam, tapi mmg itu saja caranya weeeeeeee :p

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!