nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 24, 2010

Bila runtuhnya sebuah kepercayaan


Trust takes years to build, seconds to break, forever to repair

itu orang kata.bukan aku kata
tapi betulkan macam tu.
bukan senang nak bina kepercayaan kat sumone
nak nak pulak orang yang sangat kita sayang
tapi once kepercayaan tu dinodai..tuih...ayat.....tak menahan..
bila kepercayaan yang kita da bina tu runtuh..
tak mudah nak bina semula atas sebuah keruntuhan
macam buat rumah la kan..
ratakah tanah,pacak tiang,paku sana,paku sini,pasang bata
pasang tingkap pasang pintu taruk bumbung
pung pang pung pang sana sini
oke..siap sebuah rumah.
tiba tiba...da lama duduk kat rumah tu... jadi la gempa bumi ke...tanah runtuh ke
rumah tu runtuh sekelip mata....ranap..
memang la lepas apa yang da jadi...rumah tu boleh dibina kembali
punggah balik semua kesan runtuhan.. taruk tepi
bina semula macam yang sebelum ni
tapikan..boleh ke kita bina semula atas tanah yang sama...tapak yang sama
sedangkan kebimbangan pasti ada
kalau kejadian yang sama berulang macam mana?
walopon rumah da siap dibina semula...
tapi setiap hari..kita diburu rasa takut rasa bimbang
bimbang kejadian yang sama berlaku sekali lagi
mampu ke kita nak menghadapi?

berbalik kepada kepercayaan..
sekali kepercayaan yang kita da bina runtuh..
mampuke kita nak bina balik kepercayaan tu pada orang yang sama
sedangkan kita dipenuhi rasa ragu dan bimbang
orang yang sama tu akan ragut sekali lagi kepercayaan kita
so..kita akan amek masa selamanya untuk membina balik kepercayaan tu




"saya janji saya takkan buat lagi macam tu.... awak masih boleh percaya saya?"
jawapan?
~seperti di atas~



Trust is like a vase
once it's broken,
though you can fix it
the vase will never be same again
 


~

9 comments:

twinkle twinkle said...

huhu betul tu,,trust is a fragile thing :)

Anisa Hang Tuah said...

erm.the way is in the heart.

intanurulfateha said...

betul. kalau skali dah kena tipu, susa ah nk caye dah T__T

Ummi Izzah said...

betul tu..sekali dah terkena...adeh! sakit...

~LP Lum~ said...

salam miera~

sgt tepat... :)
sekali runtuh ianya tetap akan runtuh... :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sekali hati tercalar dengan penipuan....kepercayaan sudah berkurangan

beautiful_rose said...

aku suah nak percaya kat orang...sebab pernah terkena dulu member baik tikam belakng.sejak tu selalu kena hati2...

mamai said...

tapi kita kena juga belajar memaafkan...hmm people said nobody perfect

cahayachenta said...

itu la.. sm mcm sy bila percayakan seseorg hanya sekali.. bila di tipu, mmg smpai bila2 sy xpercaya

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!