nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 7, 2010

bahang raya mula dirasa...

salam

setiap kali raya..aku tak pernah terlepas dari beraya dengan mak abah
sementara belum bergelar isteri kepada seorang suami
peluang yang ada memang diambil sepenuhnya
macam tahun tahun lepas jugak...
seminggu sebelum raya aku da memang berada di kampung yang tak berapa nak kampung nih
bekerja sebagai cikgu memang menguntungkan dari segi cuti
hehehe... budak cuti..aku pun cuti...

bahang raya da mula terasa nih walaupun kemeriahan dirasakan makin berkurangan
bandar bandar da mula sesak
pagi tadi mak da kol siap2.. warning!!
arini jangan g bandar... sebab sesak giler... nak kuar dari opis pun maleh
balik keje td pun leh sangkut dalam jammed
da macam kay ell kata mak

lagu lagu raya pun da mula berkumandang
lagu baru menambah ceria
lagu lama tetap nostalgia

 iklan iklan pun tak kurang hebatnya
tapi sape setuju yang iklan raya dulu dulu lagi mengancam
sila angkat bulu idong..
eeyeeekk...
haha


bunyi mercun tak kalah la
pung sana!...pang sini!
syahdu plk aku rasa
tingat zaman men bunga api kaler merah tu
siap patah2kan...
lagi pendek lagi hebat
men mercun gasing
mercun naga...
mercun roket...
piuuuuuuuuuuuuuuuuu...pom!



wahhhh....
best oke...diulang..best oke..
skang nak men cam malu la pulak kan....
haha..
tak memberi contoh yang baik kat para pelajar btol...

ermmm...aku tetap merasakan kemeriahan da tak macam dulu
kawan kawan sume da keje
keje nun jauh di bandaraya..di tgh kota
ada yang 2 hari nak raya baru nak blk
ada yang balik malam raya
satu aktiviti biasa kami da bkurangan
berbuka bersama~

lepas ni apa pula yek???
raya nanti..leh ke kami meronggeng ke rumah kawan kawan lagi?
akan adakah aksi aksi BEGINI?

ahh...mula la nak wat aksi nostalgia hari raya
dah dah...
aku nangis jugak kang kat sini...


korang lak macam mana??

10 comments:

fara said...

kat sini mase awl bln pose lg dh bunyi mercun..
pung pang pung pang.
nak putus dh jantung ni. huhu

mmg tak sabaaa nak raye! yay! ^^

HonEyBuNNy said...

erm...mengeluh jap..he2..bagi ila...raya tahun neh xdak mkna lagi...biarlah rahsia...klau bleh xmau raya kt kedah...uwawwa

hans said...

yups
memang busy n jammed je jalan skrg
tapi baru perasan
dkt kawasan umah den masih xbunyi mercun lah
maybe sebab memalam hujan kut
haahha

P/S : Tips - Tips Bagaimana Mahu Mengelak Daripada Memberi Duit Raya Dalam Jumlah Yang Banyak!

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

huwaaaaaaaaaa mercun itu...
miera.. cantik la header blog..
kena dengan tema gitu...
miera.. selamT Hari raya..
maaf zahir dan batin...

nabilah said...

waaa...besnye nak raya...dah tak sabar ni...setiap malam pun selalu dengar bunyi mercun...terasa macam nak join sekali jek..

pisau belati said...

raya dulu dan sekarang terlalu jauh bezanya.kemeriahan itu juga sudah tidak sama semakin berkurangan.

lebih ramai yang tidak tahu menghayati makna raya itu.lebih suka menunjuk2 barang-barang baru daripada menghayati ibadah.

Daya said...

Selamat Menyambut Hari Raya Bersama Keluarga Tersayang ;)

ashie023 said...

bahang mercun kian terasa..ahaha..adeh

SELAMAT HARI RAYA

lieya orange M.I. said...

mier, selamat hari raya...=) tak lupa juga, nak duit raya..hihiii

Swimming Pools said...

Most of the contents or entries in this blog belong to 'iina' and some might be written based from forwarded articles or emails and from paper or electronic based reading.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!