nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 9, 2010

Pergilah Air Mata~ REVIEW

baru berkesempatan nak nulih (baru pulih dr penyakit kemalasan)..
aku da selesai 'Pergilah Air Mata' semalam...tp sumpah...malas giler nak wat review... sebab da penat menangis selama dua hari... fuhh...cam orang putus cinta jek nangisnye... sedeyh weh... memang citer airmata tul..ermm..tapi aku je kot yang feeling lebey2.... konon aku la yang jadi watak utama citer tu...

masa aku nak beli novel ni... berbelah bagi gak..best ke ek?? tebal nih.. kalu x best mmg rugi ar.. tapi jiwa dan raga aku berat menyatakan ianya adalah best..maka terjadilah kisah dua hari bersama airmata.....


membebel ape tah dr... cepat lah citer!!!
OK!!

****

watak utama dalam novel ni.

SABRINA @ Ina
BADRUL
MARIA
IKMAL HAKIM

Sabrina... tidak menyangka dalam sekelip mata statusnya berubah.. menjadi isteri kepada Badrul,seorang lelaki yang tidak pernah dikenali..apetah lagi dicintai.. peristiwa yang dia sangka adalah kesilapan dirinya sendiri.. sedangkan... puncanya.. dendam teman baik sendiri. Menjadi seorang isteri segera... menantu yang tidak diundang... membuatkan ina tersisih dari kasih sayang.. berbulan2 hidup dalam kata nista.. bergelumang dalam cercaan...berendam dalam tangisan.... Peristiwa tangkap basah tersebut melenyapkan seluruh impiannya..
Badrul nekad menikahi Dayana..kekasih yang amat dicintai... Sabrina tidak pernah membantah... kahwinlah.. bagi sabrina...dia ada atau tidak..sama saja.... Badrul berhak mengecap bahagianya... sedangkan dia...? biarlah..takdir yang membawa haluan hidupnya...

Badrul...... panas baran..tapi romantik... auww... cair nyah,.... menganggap peristiwa yang terjadi adalah perangkap... perangkap yang dirancang oleh sabrina untuk memungut hartanya... sabrina dilayan tanpa belas... ditengking...diherdik wanita itu.... dia benci pada wanita yang menyebabkan terjadinya peristiwa memalukan itu... setelah menikahi dayana... badrul mulai bosan dengan kesibukan dayana... dia mula menyedari kehadiran sabrina dalam hatinya... sabrina yang sentiasa sabar dalam melayani karenahnya.... dia perlukan itu dalam perkahwinan... badrul memilih untuk bercerai dengan dayana saat dayana memilih kerjayanya melebihi perkahwinan yang dibina... dayana pergi...sabrina hilang entah ke mana... badrul nanar..saat cintanya mulai berputik untuk sabrina... sabrina menghilang tanpa jejak... tapi takdir..menemukan mereka semula....

Ikmal Hakim... percintaan selama 7 tahun hancur... berita yang diterima mengleburkan impiannya... kekasih yang dicintai..ditangkap basah bersama seorang anak Dato'.. hiba... Maria,teman baik mereka sentiasa di sisi memberi kata semangat... hingga akhirnya dia pasrah dengan takdir yang menimpa...

Maria..... dendam..cemburu.... melihat sabrina disayangi semua insan yang pernah menyayanginya... khabar yang disampaikan oleh ikmal untuk bertunang dengan sabrina membuat hatinya retak,..... lantas... dia menjalankan satu rancangan.....

bla...bla....bla.........

nak tau lagi????

baca seniri la...haha....

erm.. aku rasa maw bagi 4 bintang..blink...blink...
watak2 dalam citer ni hidup...
jalan crita tak berbelit-belit..
mudah difahami..
senang dihayati.....
dan yang aku suke skali... si badrul tu... romantik oo.....


p/s :kalu aku nak nulih novel seniri...agak2 berjaya tak?? hehe...

12 comments:

~LP Lum~ said...

salam miera~

wah3.. mcm best.. nak g cari nanti... :)
thanx ya sebab wat review nie walaupun terasa malas... :p

Jantan Keparat said...

cube lew tlis...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahh...macam bez jer. lama jugak tak merebeh baca novel.

Crown Prince said...

Mcm best ja tp dh ada org tlg wat review x yah la bca ..
lgpn kalo nk pnjam jauh la plak..haha

cHeRyNa PiReS said...

dan kak sha masih terperangkap dengan zainal arief:p

maybe lepas nieh kena cari badrul pulak...we'll see:)

good review sis!

mier@merr said...

lp lum

~dapatkan di pasaran..hehe

mier@merr said...

Jantan keparat

~penah cbe..sangkut tgh jalan...h

mier@merr said...

kRina

~ni pn setelah berbulan2 kak..

mier@merr said...

Crown Prince

~taw nk pnjam je... suh la adk ko beli...

mier@merr said...

kak sha

~centa lama berputik kembalikah?
oit2...badrul ai punye..xbley2...

hans said...

ohoho
den nak beli novel lain

mier@merr said...

hans :
sila2 beli.... :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!