nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 18, 2009

~schedule post~


Pada cuti hari minggu yang lalu, aku menghadiri satu
Majlis akad nikah kawan pada kawan ku. Waktu tu aku
bercuti dikampung dia. Jadi bila ada kenduri macam tu
dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut sama. Masa
tu majlis akad nikah tu dijalankan diruang tamu. Ramai
orang aku tengok, sambil duduk bersila mengelilingi tok kadi
dan pengantin lelaki. Dahsyat, pengantin tu duduk atas
bantal macam raja. Aku jarang tengok majlis macam nih.
Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit2 untuk
dengar apa yang tok kadi akan tanya. Rupanya macam2 jugak
tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang menyebabkan aku malu
besar..... Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene sembahyang,
dengan lajunye mamat pengantin tu jawab "lima". Tok kadi
tanya lagi, bagi contoh2 najis kecil, dia pun jawap kencing
baby yang kecik2 lagi. Tok kadi pun angguk ler, jadi
aku rasa jawapan tu ok la kut. Tok kadi tanya lagi
contoh najis besar, mamat tu mula dah panik, jeling
kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa macam
nak tolong je mamat pengantin tu...bukannye susah, jawapannya
anjing ngan babi je,..tapi mamat tu dah mula berpeluk jantan
keluar kat dahi....tok kadi mula senyum... Aku sebut dalam hati
moga2 dia dengar 'anjing ngan babi la hoi', tapi rupanya
aku cakap dalam hati dia tak dengar. Aku tak tahu apa
yang jadi selepas itu, kerana majlis tu jadi kecoh kerana
ramai orang yang berada disekeliling majlis tu sambil minum
air sirap, tersembur keluar minuman tu terkena baju ramai
orang, aku pun sama, masa tu aku tengah minum sirap tu, tiba2
aku semburkan balik, dah kene member kat tepi2, kecoh
jadinya, aku pegang mata aku, penuh dengan air mata. Yang
aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis besar kat pengantin tu keadaan senyap sunyi....tapi bila pengantin tu jawap "Taik Gajah" suasana jadik hingar bingar dengan
gelak ketawa orang yang dah tak boleh tahan, nak control
macamana ...taik gajah... besar betul..nak2 bila gajah makan
durian.


terbaca citer ni kt emel..hehe... so aku macam bese la.. suke bagi korang bc same...
nak fwdkan emel kt sume orang tiada kerajinan la pulak kan..haha..
selamat membaca
nanti aku pulang
:)

undi aku yer
mier@merr

Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics
Free Signature Generator


7 comments:

imHepPie said...

erkk..smoga laki aku x jwb gitu nnti huu

Pocket said...

loh!! dan pocket telah membayangkan anda yg gi n tgk majlis tu sndiri,
alahaaiii,
tu yg heran tu.. terasa cam pernah baca kes taik gajah ni dalam mail...

takkan cik miera plagiat kot...
no no no anda tidak se'shallow' itu,

n nasib baik memang ada kabo kat situ kater cik miera yg baca kat mail n wanna share it ere. heheheheh

anonymous said...

mesti babi tu marah sbb gajah amik title...dgn nada serius..babi pun menengking...

"babi punya gajah~~~!!!"

wawawawa

Fatt Chin Choy said...

hahaha
cis kek sungguh

Fatt Chin Choy said...

mungkin saiz taik gajah besar kot
hahahaha

BuLaN iTu aKu said...

susahnye nak kawin..
kalau laki aku jawab mcam tu kat citu juga aku pngsan

mamai said...

pandaikan najis besar tu hahahahaha...confirm tak lepas

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!