nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, November 22, 2009

cacing-cacing ni!!!!!




korang...korang....
tadi kan....
emm....
segan la nak gtau...
sebenarnye...
adehhh....
cane nak gtau nih...
susahnye...
erm..takpe la...
lain kali je aku gtau...
hahaha....


xde pape...
nga gelong seketika...

abaikan kata-kata di atas
meh aku citer mende len kat korang meh..
tadi kan... aku g jalan2 kt blog korang2
pastu tersinggah la kt blog hans
aku pon terbaca la entri dia..
dia bertanya
kalu maw stop blogging boley ke tidak??
apesal ramai sangat nak stop nih!!
ngade la korang!
huhu
ok..ok..
bukan tu yang cube aku smpaikan
dia ada wat soklan camni
boley ke tidak??!
baca ala2 datin wannabe
haha
paham ke tidak 3x??

dengan tiba-tiba la pulak
aku teringat kat cigu skola aku masa skula menengah
di
SMK SULTANAH ASMA

apesal lak aku teringat2 neh?
ape kaitan?
hah..ni kaitan dia..
ade tak cigu2 skola korang yang ade kata2 or perbuatan dia yg tetap jd ingatan korang sampai skang nih
kirenye kalau tingat kat sorang cigu tu..msti tingat dia nyer trademark skali lah...

aku ni memang suke hafal trademark2 cigu
haha.... ngaku je la merr ko suke ngejek cigu cakap
ekeke... ok2.. aku ngaku...



cigu sains masa form 2:

beliau sangat la menggemari perkataan
..iyek..
e tu disebut macam dalam penggunaan emak.. bukan esok..
ok...cube pronounce...
iyek!
skali lagi..
iyek..
hah..pandai pon..
haha

boley dikatakan stiap ending sentence dia msti sbut iyek
cthnye...

karbon dioksida adalah molekul yang terdiri daripada atom karbon dan oksigen..iyek
karbon dioksida adalah sejenis sebatian..iyek..
karbon dioksida diperlukan oleh tumbuhan untuk proses fotosintesis..iyek

hah..korang da leh faham tak tu?
betapa taksubnye cigu ni ngan iyek
hehe
okok...next ticer


cigu pendidikan seni dari form 1 smpi form 3

ayat pebret dia yang telah dikenalpasti adalah

faham saya tak??
baca dengan gaya sebutan seorang amoi
kepala cam goyang2 sket

boley dikatakan setiap ending ayat dia mesti ada ayat tu..

hmm..xbest2...

yang ni lagi best..haha...


cigu kemahiran idup aku dari form 1 sampai 3..


sila bayangkan beliau seorang tinggi
berbadan agak besar
rambut paras tlinga kerinting2
oi bayangkan cepat!!
pakai spek besar
rantai ari2 tukar
bukan jenis rantai bese taw.
jenis yang manik besar2 punye
sume manik stok besar dwet syiling 50 sen
kadang2 pakai rantai ade kulit kerang
haha

huh...cigu ni mulut dia bahaya sungguh
kene plak aku memang suke carik pasal
hahaha...
masa form 1 and 2 aku dok hostel
so..dak2 hostel ni memang pemes ngn prangai kuat tido lam klas
haha
aku memang tak terkecuali ar
ade skali tu...
aku dok depan sekali
memang tidak beragak.. berani sungguh aku dok depan
dalam keasyikan aku dok dengar dia pokpek2
aku tak sedar bile masa lak eh aku trpejam
sib baek tak mengigau..
dengan tetibe gak aku terasa kapla aku suda diketuk satu objek keras
adehhh... sakit wooo!!!
pembaris ditangan tu rupanya bkn sbagai penunjuk je kt papan itam
ropenye senjata untuk ketuk kapla dak2 yang tido cam aku
ahakz

aku pon bgn ngan muke blur2 wat2 ar dengar dia pokpek2
padahal nga mamai lagi..bukan pakcik mamai ok..
sekali dia tanya aku soklan da
hah..hamek ko!!!
eh..slah..
hamek aku!!!
memang mrepek la aku jawab
klu betol xpe..
salah lak tu
haha
dan satu kata2 singgah di tlinga aku

u ahhhh....OTAK UDANG!!
STUPID...!!
U AHH....PEGI TERJUN DALAM LAUTAN PASIFIK AHH...
JANGAN TIMBUL TIMBUL!!!!

kahkahkah,.
siap suh aku terjun lam lautan pasifik
terjun kat parit sebelah skola da la ticer..
ekeke
erk...tamo2...parit tu banyak bewak...
baca : biawak

tapi bukan aku sorang je kene
memang satu kelas kene
memang sampai skang kitorang igt ayat
OTAK UDANG!! tu....
wawawa..
(korang taw tak otak udang tu ape?? tu adalah penjodoh bilangan bagi menyakatan kebodohan..haha... kene sbijik bodoh.. )..
haish..ticer2..doa tu ticer...sib baek la sy dpt A subjek ticer...huhu



yang sorang lagi lak
ticer english aku masa form 4 n 5
fuhh...ini memang spesis cakap lepas
memang masa dia la banyak ayat2 baru diintroduce


situasi 1:
member aku yang sorang nih suke sangat dok kangkang lam kelas
mentang2 la skola pompuan
takyah nak kepit2
haha

sekali ticer ni nmpk la pulak
trus kene sound

oi kamu itu kaki arrrr tiga ekor gajah pon boley lalu taw haiyaaaa!!! tutup!!

hiperbola seyh ticer ni
3 ekor tu.. sungguh tidak menahan...
sekor pon blom tentu lepas..
maw tkoyak..haha..
ape yang tkoyak? itu yang kite tak tau..
ekeke...


situasi 2:

kkkriiinggggggggg!!!
loceng berbunyi menandakan waktu rehat da tamat
sbg plajar yg baik lagi berhemah
kitorang msuk kelas n duduk diam2..

tetibe jek beliau masuk
dengan salam tak bagi
memangla dia tak bagi salam... dia chinese..hehe
sesuka suki beliau berkata

okey cacing-cacing!! today we r going to learn about the pearl hah..cacing-cacing... faster2..open ur book now...

oi...ade ke kitorang dipanggil cacing!!!
ish..ish...ish..
dengan gaya geleng kepala


situasi 3:

sedang si ticer cbuk bercerita pasal si coyotito ni..
ade la juga 2 makhluk kt blkang pon cbuk nak bcerita..
apalagi.. si ticer sememangnye alert...
memang kene la..

oi itu dua orang yang bercinta.. dengar cni arr

si ticer bagi soklan kat slh sorang dari dorang
sekali tekulat2 la membe aku yang sorang ni nak menjawab
dia tanya la mmbe kt sblah yang dok sembang ngan dia tadi
ticer berbunyi lagi

oiii kamu........jangan tanya dia la.... dia juga sejahil kamu... haiyaaaa,.....
kamu ini dua orang arr
tenggelam dalam perahu yang sama!!
live under the coconut shell!!


hah...hamek ko..
sume mende kuar
ntah ape yang dingarutnye tu...




sekian..cerita yang tiada seberapa dari aku
ermm... korang mungkin merasakan cam tade pape pn
x best pon!!
haha.... lantak la korang..hehe
xdelah...
gaya ticer2 tersebut yang wat mende tu jadik kelaka eceli
cara dorang sebut... dengan ekspersi muke dorang..
sangat tidak menahan

waaaa...rindu2
ritu aku jumpe ticer cacing tu masa g amek adik kat skola
haha

"oi cacing.. fetch ur daughter ar??"

haha...

"no la ticer... my sister"

tiada kusangka
ticer mmg gune cacing smpai skng..
da 6 tahun aku tinggal skola..hehe..


...korang pon mesti ade kenangan gak kan ngn cigu2 korang...
kongsi2 la...hehe
k la...melalut je lebey..
papai~



Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics
Free Signature Generator

44 comments:

sharamli said...

ha3..xbaek...eh...0tak udang tu kadang2 kita mkn ngn laksa kan...

AzuanBudakPandai said...

aku pon suka cari trademark cikgu3 nie haha

nursarah87 said...

haha, ko mmg anak murid mithali ah..boleh ingt begitu banyak trademark cikgu2 ko..huahua!

Dak Wan said...

Erghh.... cekgu teman dulu sker cakap "Hokie Dokie" ingatkan dia cakap arab, rupanya aussie ah.

Nurul Ain said...

woit mira, yg otak udang aku ingat.aku pun penah kena otak udang sbb potong kayu salah ukuran.puan pang. full name dia aku xingat.ape eh full name dia?

pastu pendidikan seni..kamu paham sayee x?muehehehe...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

jenuh dok mengulang citer IYEK tu..hehe..


ticer english form 4 & 5
-situasi 1..
gelak tak hingatt....

Pocket said...

adoilaaa, sakit pipi ku senyum,
(Nak gelak tp tgh berada dikawasan larangan, tak leh gelak)

1) benda tu dipanggil space filler,
perkataan yang disbut diujung ayat lain masa kepala duk pikir nak sambung ayat.
suma orang ada space filler masing masing, Tok Det kita dulu : 'apa namaaaaa'
sila buat presentation and record guna 3GP tgk... buleh kira perkataan space filler anda sampai tak cukup jari, tp apa space filler anda?
Ramai orang 'aaaaaaaa'

2) begitu tuakah penampilan cik Miera sampai cikgu tu buleh panggil 'Oi cacing!? here fetching your daughter ka?'
kalau nak gi amik adik kat skolah sila tinggalkan suar nyonya n topi jerami tu yer... :)

3) ada cikgu sorang kat um tu suka perkataan 'disini'
'seperti yg kita lihat disini ya, nombor disini akan menjadi nombor tunggal setelah dikahwinkan ngan nombor disini iaitu nombor genap ya disini... disini juga kita dapat lihat perkataan pengamiran disini amat lah berunsur feminisme kerana ianya disini... menggunakan bahasa tanggaloo yg menunjukkan maksud 'pendapuran' disini ...


heheheheh sekian perapuan pocket

leadleedeea said...

heheee...akak pon suke ajuk2 cikgu2 cakap..dulu pon mcm2 style ader..

ntah2 anak2 murid akak pon ajuk2 akak kan? hahahaha~!!!

Hanida Lavida said...

lecturer masa diploma dulu selalu sebut "understand or nottttttt"....

fairuz said...

tunggu kau jadi cikgu lak.

gerenti ada budak yang akan ajuk cakap kau (trademark)..

hahaha

mier@merr said...

sharamli

~haha,,,eh?? otak2 taw la.......ekeke

mier@merr said...

AzuanBudakPandai

~haha,,,best weh ble dkenang blk

mier@merr said...

nursarah87

~da mmg ulang2...konpem aku igt la...haha

mier@merr said...

Dak Wan

~haha...yg tu kite pon suke ckp gak...


ahaha..kite?? gedikz..

mier@merr said...

Nurul Ain

~puan pang saw gin kot... aku xigt eja cane...tp sbutan da btol..
haha...


mmg berantu wei ayat otak udang.tu...aku rs batch kita suma igt..hahaha....

mier@merr said...

a.z.r.i.n.a.03.07

~hahaha....sy klu igt sume yg dia ckp mmg gelak guling2...

mier@merr said...

Pocket

~ahaha... da mula mmbuat onar..mntang la kak sha cuti blog jap...keke


~aah..btol2...tok det suke sgt ulang 'apa namaaaa' tu...haha

~ape la trademark sy nnti klu da jd cigu...sllu gak kuar ayat2 tak dijangka nih...hehe

mier@merr said...

leadleedeea

haha...tu la...ntah ape la student ajuk kite lak..

mier@merr said...

Hanida Lavida

~haha...ok...bleh d bygkan..

mier@merr said...

fairuz

~cube ko byg klu finie yg jd cigu..msti wat ayat...


sseddeeeyyyy~~!! haha

cik ian@aH Lian~ said...

uit ta bek tau
cerita tersangkut.
me tertunggu2 noks~

mier@merr said...

cik ian@aH Lian~

~erk...kn me da stori tuh...

sI tEDI said...

benda ko nak cite yg 1st tu.. ekekekek


aku x ske semua cikgu2 masa aku sekolah agama dulu. keji kan.. ha ha ha..

psychopath said...

wah. cacing..

cinta lea ixora said...

hahahaha... adesss...
skt perot...
ade jgk cikgu2 cmtu eh.. hehehe
lawak tu...
lea xpnh lak ade cikgu2 yg ade trademark pelik2 tu...
hehehehe...
nice story ;)

mier@merr said...

sI tEDI

~haha...keji giler...

mier@merr said...

psychopath

~haha...da jumpe cacing aku?

mier@merr said...

cinta lea ixora

~haha..byk lg lea..ntah pape je asl xempat kuar kt mulut dia tu...

Hisham Sheikh said...

salam...panjang en3 ni iyek...hehehe...tp kalo igt2 blik mase sekolah dulu2 mmg best...k la..tk cre

mier@merr said...

Hisham Sheikh

~hehe,,,,sekali skala je pjg...

~sgt best...

told la hejauw said...

kalo ko jdi cgu t, mest student ko pown ikot gaye ko nye...hahah..

p/s: mase form5 ak pnah tetido lam kls,, sklai cgu ak menjerit..pusarannnnnnnnnnnnnnn...huh celik bijik mate weyh haha

mier@merr said...

told la hejauw

~kah kah kah... dia pggil ko ke tu? nama lembu tu beb.... hahaha

kawie2020 said...

hahahahaha.. best n3 nih.. aku rasa setakat byk2 yg aku terjah n3 ni buat aku gelak...

best..best.. teringat waktu sekolah dulu...

ko org kedah iyek? hahahaha...

mier@merr said...

kawie2020

~haha..nmpk sgt n3 aku yg len sume tak best..ekeke...

~yepz..org aloq staq spesifiknya...

Wanie-san said...

Yg cacing 2 mmg lawak!!!hahahaha

mier@merr said...

Wanie-san

~haha..yg tu mmg lawak gk..smpi skng senyum jek kalau igt...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha tulah malang jadi cikgu, ader jeh trademark huhu..

mier@merr said...

Richeal Phil @ Ritz ^-^

~hahaha...ade lak malang...
~ku bakal cigu neh...ekeke

cHeRyNa PiReS said...

kak sha takleh komen pasal nieh sebab kak sha pon buat:

"........is that right?!"

"yes, teacher..." jawab anak2 murid.

kejap lagi phrase

is that right tu akan digunakan semula. dan lagi...dan lagi...dan lagi...

tp dulu ada satu cikgu math kak sha tak suka.

dia selalu sebut "kan?"

laaa...dia yang ajar, dialah yang tau. apasal "kan" pulak. kalau kita cakap "ye" samalah macam kita iyekan benda yang kita tak tau.

tp....

is that right?

kan?

bukan sama ke tu?

bezanya...

cikgu kak sha ajar math dalam bm
kak sha ajar math dalam bi.

ahhhhh...sudah!
dapat penyakit cikgu sendiri. dahlah tak suka cikgu tuh.

mier@merr said...

cHeRyNa PiReS

~hahaha...kena penyakit cigu sniri..hamek2.. tu la..dlu xsuka sgt....ekeke

.millalara. said...

haha. sungguh ceria bermakna hari2 kamu cacing-cacing iyekkk~

cegu kat scola dulu semua stret.. xde yg belok2.. semua skemaa.. tp yg bestnya, teringat ktorg geng2 devil ni bila Pn Lee masuk kelas, time greatin, instead of 'good morning Pn Lee' ktorg ckp 'gOod morning Kuali'.. Pn Tang pulak jadi Kentang.. huuu~~ wenduuuu zaman scolaa ohh!

fairuz said...

tolong..aku tak dapat bayangkan kalau fini jadi cikgu. kau, aku boleh bayangkan lagi...hahaha

Swimming Pools said...

Good ! keep it up.........

Irtiyah said...

salam

best!..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!