nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 23, 2009

BuKan UnTukku..




salahkah diriku ini
pabila rasa ini ada di hatiku
kau memang sahabatku
kau memang teman baikku
dan aku jatuh cinta padamu

sakit di hatiku bila aku melihat
kau tak tersenyum karena cintamu sedang terluka
dia menyakitimu dan aku sakit karenanya

kau ingin cinta sejati
kau ingin ketulusan hati

biarkan kunyatakan aku mencintaimu
biarkan aku datang di dalam hatimu
biarkan kuakhiri rasa sakit di hatimu

karena aku sahabat mu
aku yang dengan tulus mencintaimu


Cindy – Aku Sahabatmu Yang Mencintaimu






(cite ni panjang n tak best.. kalau malas takyah la baca.. cuma sekadar luahan dari secebis kenangan)


semalam.. 22.11.. tarikh yang mungkin takkan aku lupa kot
tarikh lahir dia.. siapa dia??
tak perlu la taw yer
aku rasa lagu kat atas da jelaskan segala-segalanya

dia sahabat aku.. kenal dia masa tahun 2 di utm kami kenal dalam satu program
(sebenarnya dari form5 lagi.. tp saling tak perasan kewujudan)
bermula dari satu perbualan.. kami mula jadi rapat
kami banyak menghabiskan masa untuk program dan aktiviti2 dalam kampus
kalau berhoye-hoye selalunya beramai-ramai
tapi kawan2 kami dalam kumpulan yang sama
so.kalau aku keluar.. dia pun keluar
sama-sama tengok wayang.. sama-sama main daytona
sama-sama berkarok.. sama-sama overnite
haha.. ramai-ramai ok.. bukan berdua-duan
sama-sama balik naik bas dari alor setar ke skudai
sama-sama balik naik flight dari senai ke bayan lepas
banyak sangat kenangan yang tercipta dengan dia
takde perasaan pon untuk lebey dari sekadar sahabat
mungkin sebab tu rasa selesa

ade la satu hari tu
sorang membe tanya

"merr... kalau dia suke ko.. ko nak tak kat dia?"

korang nak taw?
dengan pantasnya aku jawab

"taknaklah...kitorang kawan je pon..hish"

gile berlagak kan aku.. hahaha
bukan..bukan...bukan.. bukan aku berlagak
cuma aku lampi.. amek..!amek.. ! aku kutuk diri sniri
memang lampi..aku tak sedar pon ape yang da mula bertunas dalam ati ni

sampai satu hari.. dia sniri cite kat aku
ada sorang awek ni suke kat dia.. so.. dia cam konpius.. nak timer ke tak eh?
awek ni tua setahun dari kitorang.. aku pon dengan bangangnye lagi
yang macam sangat bagus.. aku jawab

"terima je lah kalo ko rasa ok ngan dia.. umo bukan jadi halangan..."

pergh..macho tak aku?.. macho kejadah?
masa tu rasa nak nanges ok!.. aku sentap.. siyes sentap
aku tetibe rasa hilang dia.. walaupun dia kat sebelah aku masa tu
aku rasa cam jeles2 sket.. haha..tipu2!!!
jeles banyak.. aku tak sedar bila rasa tu mula ada
tapi aku baru sedar bila aku rasa ada orang akan amek dia dari aku
sedey giler masa tu.. tapi aku still kontrol macho
aku berkawan cm besa.. penat..saket...
sume aku rasa.. bila ada sayang yang bertapak kat hati ni
and aku tak mampu nak luahkan..aku simpan
aku harap sangat dia tak terima.. tapi.. kalau tu adalah kebahagiaan dia
aku redha



14.02.07
kami kuar same2.. mak aku anta weh semata-mata nak g jumpa dia
bukan untuk valentine ke ape.. tapi saje2 kuar sebab masa tu nga cuti
15hb tu kitorang da nak blk kampus.. hmmm...
malam 15hb.. aku balik ngn dia gak
dalam dua tiga lepas kitorang ade kat kampus.. aku tengok status kat frenster dia
ada sumting happen on 15hb.. sumting yg bermakna dalam idup dia
aku taw.. bukan kisah dia dengan aku
sebab mmg xde ape yg saling terlafaz antara kami masa tu
kata kawan kan.....layan macam bese je la

aku tanya banyak kali.. dia kata takde ape jadi
last2 aku biar je.. malas aku nak tanya

sebulan lepas tu.. kitorang ada dinner.. dia dok sebelah aku
tetibe je.. dia kuarkan encet n tunjuk gmbar sorang awek
then.. dia kata... "ni la orangnye"

mood aku trus brubah.. aku tak mampu nak berlakon tenang
saket weh.. pedih sangat.. aku taw aku patot gembira n tumpang bahagia dia
tapi aku tak mampu.. airmata menitik.. aku seka perlahan
konon sebab banyak gelak tu pasal kuar air mata
makin aku cuba senyum.. makin aku rasa sakit

aku pasrah.. tapi susahnya aku nak buang perasaan yang mula ada ni
hampir 2 tahun setengah aku cuba melupakan.. tapi sungguh aku tak daya

cuti semester masa tahun 3..kami pegi pangkor bertiga
aku..akak kesayangan...n dia.. aku enjoy seabesnya masa kat pangkor
aku nak biarkan tu jadi kenangan yang terindah yang penah ada antara aku dengan dia
malam lepas balik dari pangkor.. kami berjumpa lagi di lumut
malam tu aku nekad.. aku cuma nak luahkan
aku cuma nak dia tau rasa ni.. aku tak larat nak simpan
makin aku simpan makin banyak
mungkin aku perlu lepaskan pada orang yang sepatotnya

kami jalan berdua.. akak pura2 menyibukkan diri melayan tenet

aku tanya tentang life dia.. aku tanya pasal si dia
dia pon crita la.. bla...bla..bla...
tanpa menyedari ada hati yang terluka

aku masih tak meluahkan apa2.. da sampai uma akak
aku mesej kat dia

aku lepaskan semua
aku kata aku cuma nak meluahkan
aku tak mengharapkan apa2 pn

dia kata
nape baru sekarang bagitau??

aku kata aku yang lambat sedar
aku sedar bila da terlewat
hmm.. xpelah.. aku cuma mengharapkan kebahagiaan dia


HAPPY BEZDAY MY DEAR FRIEND
May your day be filled with joy. May you never give up, and keep on trying. May light brighten your day. May your friends be your friends forever


nota ditumit : hujan turun lagi..

thanx yang sudi baca sampai abes..





Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics

Free Signature Generator





9 comments:

Sharinginfoz said...

dah makan ur potato.. feel free to visit mine

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

huhu..eh,g genting kan??jom main mainan same2??HAHA..BLANJE JEN NNT KAT SANE K..TIME ASIH

syaf said...

wo wo wo...sweet nyer...tambah sedihnyer
tu r kan...kekadang 2 x brani nk cakap, bile org 2 dah ade org len baru nk jeles...hurmm x pew lah
buley cri baru kan...kamu bukanye x lawa, cantik aper,,,ramai agi yg nak...maybe anak yg x brani nk cakap kat kamu jugak kew..'

anywayt 2 mamat 2, kamu masih anggap die sebagai kawan kah atau masih menyimpan hati lagi kah???

***rugi2...ades eteng org brani cakap, ade seteng org x brani nk ckp...x brani melepas, kalu brani sgt takot malu....foning

cHeRyNa PiReS said...

belum boleh challenge bila kena tolong dia beli bunga dan book utk candle light dinner.

adeh..kot iye pon jgnlah kejam sangat kan?

since then my principle ialah bila org tuh cakap di depan, baru aku suka. lelaki harus berani!

cewaaahh...poyooooooo...

mRs.jUkoGYu said...

giler ahh kalo berkenaan ngan hati...sakit owh..baek sakit lutut kan...huhuhu...

ilek2...jg pk sgt..jom wat lompat bintang..best owh...:)

lieya orange M.I. said...

...aar, cerita panjang ni...
...nnt pasni baca, skunk jenguk dulu...=D

...mlm2 baru sesuai nak baca panjang2 ni...=)

Kish said...

erkz, mcm saya tahu sape dia... erkz, cik meer, kamu sungguh melankolik, haish... sob sob sob. sabar na *big hugs*

Ries Lee said...

tukarkan makan nasi kepada makan pulut...
gerenti akan kurus...

Swimming Pools said...

also nice poetry......

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!