nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 19, 2010

Wahai seluruh penduduk Kampung Pening Lalat!


Salam
hari ni hampir hampir ada sebijik laptop dibaling ke dinding...di ulang ye..hampir hampir...maknanya belum berlaku.... eh..jap jap.... korang ada rasa lain tak bila masuk blog aku? da cantik kan.?...oke fine.. aku perasan..ko kesah ke? aku apa ada hal...blog aku..haruslah aku cakap cantik.. huduh pun aku rasa cantik juga...heee~ dasar taktau malu betul...
da banyak hari dok belek belek blog ni..macam ada yang tak best je...em...da bosan kot... menghias blog ni..sama la macam kita menghias rumah... kalau tak dibeli perabot baru atau cat baru..mungkin sekadar alihkan perabotnya.. salinkan langsirnya kan... lalu pulak berbulan ko hadap suasana yang sama.... kadangkala kelainan diperlukan untuk menaikkan semangat dan berusaha untuk tidak berada pada satu takah yang sama saja... konon konon memberi nafas baru la...sedangkan gas yang disedut masih oksigen dan gas yang dihembus masih karbon dioksida..oke.tak perlu kot fakta sains di sini memandangkan aku hanya seorang penerima ijazah sarjana muda sains serta pendidikan (Sains)..tapi tidak diaplikasikan kerana menerima subjek Matematik untuk digalas...erk.. apekah ayat ayat ini? sekali lagi aku rasa macam buat karangan SPM.... oh...yang pasti..da ramai pelajar tingkatan 5 menarik nafas lega sebab berakhirnya peperiksaan besar mereka... yang menarik nafas tersekat sekat adalah aku... tanggal 23 Disember mengundang debaran buat aku... jeng jeng jeng...apakah yang bakal terjadi?? haha...macam best pulak berteka teki kan...hmm.,...keputusan PMR akan diumumkan tak lama lg..aku mula tak tentu arah memikirkan apa yang bakal diperolehi oleh pelajar pelajar aku... kalau keputusan corot... cikgu mengajar tak bagus...tukar cikgu ke sekolah lain...haha...kalau keputusan cemerlang..pelajar tu rajin..... mak bapak dia anta pegi tusen....hoho...apelah nasib...berdoalah yang terbaek buat mereka....



eh...baru sedar... intro tidak berkenaan dengan isi yang cuba disampaikan... macam yang aku tanya tadi...nampak apa2 perubahan tak kat blog aku nih.... oke...kalau kata tak memang dasar tipu la tu.. aha...bukan pada latarnya aje... sila lihat nama yang tertera..haa...tiada lagi kudengar kiiiidungmu...eh..bukan...tiada lagi ceritera indah...aku da menukarkan ceritera kepada cik pepel..ringkas dan mudah disebut... terlalu ramai yang menggunakan ceritera...langsung tiada keunikan.... jangan tanya kenapa dulu aku pilih nama ceritera..sebab kalau korang tak tanya pun memang aku nak bagitau..haha....dush! dush! ape punye ferangai dah... aku rasa..ramai kot yang penah dengar lagu jac yang ceritera cinta tu kan...hah...dari situ la datangnya ilham nama ceritera...cewah... macam buat lagu aje siap nak berilham..... 



satu lagi aku nak tanya korang..agak2 berapa lama masa korang amek untuk load page aku ek... ada yang mengadu susah sangat nak masuk..jadi aku da pindahkan segala yang tak berapa nak patut ke tempat yang sepatutnya... kalau ada apa2 yang tak enak di mata korang....sila kabarkan lah yer...tapi ai akan kecik hati la....eceh..asal nak kecik ati je guna ai...asal guna ai je kecik hati...oke..memang tak lawak..sila jangan gelak.. 

pengunjung makin kurang....
adakah kerana entri yang membosankan?
atau pemandangan yang tidak indah?
atau masa untuk masuk terlalu lama?
atau..... entahlah... folower ratus ratus...pengunjung hampes...jangankan batang hidung... bayang bayang pun tak jejak...tapi syukurlah...itu da kira bertuah..memang takleh la nak lawan Hanis Zalikha and Irine Nadia kan..dorang stok riban riban..
aku hanya blogger picisan yang datangnya tak diundang perginya tidak dilarang
aicehhhhhhh....over la tu kan...

dua tiga menjak nih kalau tulis je mesti melimpah limpah..
entah ape yang dicarutkanlah...
dah...dah....sekian aku blah...
eceh...terimalah pantun aku persembah...


Salam~
~

25 comments:

afiqafiq. said...

cikgu kak merr,
wajah baru ni lagi best:)

azrinrahim said...

senang jer nak masuk blog cikgu nie..samelah ayie pun bakal guru matematik incya-Allah.. tapi cantik blog..sesuai ah ..hhu

ashie023 said...

huhuhu..PMR sudah mari...cikgu plak yang berdebo sakan , ape kes?ahaha..samalah akupun dolu, UPSR nak kuor result, aku rasa cam nak muntah..ahhaah

BLOG okeh setakat ni, bleh masuk xde masalah...eh tipu ...yang lama ari tu lambat loadin, yang ni sekejap je..ahhaa...[terbongkar sudah rahsia]

Cahaya Kehidupan said...

owh,cikgu miera upernya....hehe..best of luck for ur student...

Huda Luna said...

blog dh laju sikit dh load
huhu
byg betul berubah
n jd cik pepel
kantoi sungguh suka pepel
huhu

dh tu kenapa nye nk baling laptop kakak oi?

hehe

cikpepel said...

afiqafiq.

~haha..cikgu kak merr yer..

cikpepel said...

azrinrahim

~yeah..slmt mnempuh alam guru

cikpepel said...

ashie023

~haha...patutla kurang pendatang....

cikpepel said...

Cahaya Kehidupan

~tenkiu CK

cikpepel said...

Huda Luna

~susah gile nk loading smlm..... org tgh smgt nk renovate...tp lembab cam sipot sedot lak..

HonEyBuNNy said...

cantiknya rumah baru blog neh....suka2...

cikpepel said...

HonEyBuNNy

hehe...suka juga..

hans said...

cantik layout blog nih yer
ar ar
budak2 PMR sekarang semua kecut perut la
result nak kuar dah
hahahaha

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

cikpepel said...

hans

~cantik cm tuan dia kan..? ngeh...


`cuak2

zarifahmr said...

dulu masa nak amek result pmr serba serbi gelabah. spm jangan kata lahh..ehe

lumut said...

pepel nyeeeeeeeeeeee belog anda..hehe

em adik ku amik pmr....
eh xde kaitan tetibe nak gtau sini kan..=p..

laptop tu agak2 nak baling baik kau bg aku.hee

Semarak Api said...

owhh..ckgu lg cuak tgu result student ek..hehe

cikpepel said...

zarifahmr

~sangat...berdebar yu!

cikpepel said...

lumut

~adk ko msti bijak cm ko..hee

cikpepel said...

Semarak Api

~haruslah..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aku suruh makan air sabun pada anak buah aku kalau dia gagal mencapai a keseluruhan pmr

cikpepel said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

~gile kejam!

ciK LyndaWawa igUana said...

kazen saya..ada 3 org amik pmr..wuwuw

Irtiyah said...

Salam

Yang best tukar perabot kat rumah ni tak pakai duit. Tu yang feeling asyik nak tukar kan? hehe

MiSs TOrA said...

CIKGU mira..eh silap cik pepel ler tora hampir ngak kenal tuan pye blog ni..usap3 5 kali mata tkut salah mask jer kekeke..cik pepel lak ek ok best gak cik pepel =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!