nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 17, 2010

Jalan raya adalah untuk dikongsi bersama


Salam
Hari Jumaat yang tenang.. tiada angin..tiada hujan...tiada terik...hanya mendung yang tenang...

Semalam aku dan kawan pegi menonton Hantu Mak Limah Balik Kampung.. hah.. nak tengok Mak Limah ni je...macam macam ranjau kami tempuhi.. wah..citer nak lebey... pada mulanya kami bajet nak tengok dekat Jitra Mall je sebab tayangan mula jam 4.30...jadi sempat la aku balik uma sebelum pukul 7 kan..
punyala sesak jalan raya...nak nak pulak ada pengguna jalan raya yang tak berhemah dan hanya memikirkan diri sendiri je... orang dah sediakan 2 lane...pilih je nak yang mana...tak payahlah tamak nak guna dua dua... ini tak ..suda la duduk tengah line... kiri tidak kanan pun tidak...kalau laju takpelah juga...ini bawak macam siput..yang kete belakang aku pula tak menyabar..asek nak cucuk...pastu nak himpit himpit...nak potong ikut kiri moto banyak...nak potong ikut kanan...divider lah pulak...ape ingat best ke dalam perasaan tidak menentu macam ni...buat serba tak kena... aku pun pasrah je lah ikut lorong kiri...sampai kat traffic light baru lah reti nak msuk line yang betul....mula la aku nak jeling kan....kena pulak parking sebelah aku kat traffic light tu.... gaya cam bagus...mekap nak tebal...bawak keta cam bangang...agaknya maskara kat mata tu berat sangat sampai takleh tengok jalan dengan betul... 


haish..dia punya pasal la kitorang lambat sampai...da la tu..sampai2 je... tiket abes...bengang kau tahu...tapi sebab semangat yang berkobar kobar...aku ajak member g tengok kat aloq staq mall....tayangan 5.30...sempat lagi neh... kitorang terus gerak...aku g ikut highway utara n kuar kat highway selatan..terus sampai aloq staq mall.... nasib baik citer dia memang kasik aku gelak guling guling...ahh...over la tu kan.. berbaloi baloi aku ,memecut kat highway tu...haha... hilang stress aku ngan minah mekap tebal tu...... setakat nak melawa tapi tak reti bawa keta leh blah la woi... wah..... hangen betul neh...


emm..bila dah jadi camni...tingat lak kesah masa aku g kelantan dengan enchegulagulahati... jalan dari raub ke kelantan...sapa yang penah lalu tau la kan cemana...kalau tak silap aku..masa tu baru lepas bukit tujuh... ada satu keta ni...aku rasa dia baru blaja bawak keta kot..tak pun dia baru pasang lampu sebab selama ni keta dia cuma pakai lilin...bongok,.. tak pun...dia baru belajar guna lampu tinggi.... gila apa.... hampir 20 minit perjalanan dia asek main lampu...main liplapliplap lak...aku tanya en.ggh...lampu blkng tak function ke...kot la dia bg isyarat...positip la konon kan... tapi en,ggh kata sume ok..da cek sblm gerak... pastu en.ggh slow kan sket keta...kasik keta tu potong... ek eleh..kecah giler...taknak potong plak,....kot la kitorang slow ke ape kan...tapi dengan tabah hatinye dia folo gak kitorang sambil main lampu... 


bahaya kot..silau gila..aku yang jd co-driver ni pun terganggu... da lama sangat...sampai kat satu kawasan sawit..aku suh en.ggh ke tepi.... baru lah kete tu potong.... ceh....viva je pun... belagak men lampu aku bajet la inspira ke lancer kan... pastu kitorang lak folo dia...aku suh en.ggh balas...buruk jugak perangai aku...baru je en.ggh angkat lampu tinggi...dia potong kete depan...cuak la tu..hahahha... sekali kete depan bagi lampu super tinggi kat dia...aku da memang gelak guling guling...padan muka...  ape punya orang da...agak agak la.... fikirkan la orang lain sama.. jalan raya ni untuk dikongsi... bukan untuk diri sendiri...

~

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

sentiasa berhati-hati di jalan raya
(:

~LP Lum~ said...

salam miera~

ahaks~
memang mental agaknya.. tak pun dia memang suka men lampu.. :))

faRa_diLa said...

aku suka entri ni. aku like lah. HAHA

told la hejauw said...

pnya la seksa nk bkak blog ko weh..kalo kat opis jenoh direfresh..xmau jugak hahha

Mr.Ix said...

jangan tension2 tgh jalan raya......

kiter blogwalking jer....tak blogspeeding yer.

HonEyBuNNy said...

betul tu....xsuka org spesis bawa keta cm tu...eeee

bidadarihijau said...

wahahaa..kemaruk lampu pe org tu..

twinkle twinkle said...

ahha pelik betul org tu

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!