nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 2, 2010

Cuti- cuti Langkawi | masinnye!!


salam
aaccchhhhhuummmmm...
adeh...da lama tak menyapu kat blog..
2 3 ari tak tengok..berhabuk habuk..


nak tau ke mana ai pegi 2 3 hari nih?
eleh..stakat bertapa kat pulau ujung mesia ni.. jauh mana lah sangat ai nak pegi kan
paling jauh pun dalam langkawi ni juge..
tapi..jangan tak tau.. seminggu ai cuti cuti mesia..
menikmati keindahan alam
almaklumlah
langkawi ni kan bumi geopark..
kaya dengan batu batuan..tumbuh tumbuhan..monyet monyetan..
oppps....boleh ke gitu?


okeh..da la intro sket sket..
meh ai nak citer ai cuti cuti yer.

.
ok..mula sekali..
ari isnin
bersamaan 25 oktober 2010
ai kena ikut lawatan pelajar yang di taja oleh pihak LADA langkawi..
haruslah lawatan ke GEOPARK KILIM..
ai memang teruja giler ble dapat pegi
giler ape..da dekat setahun ai duduk langkawi..
ni pestaim ai leh pegi geopark
pree of cas lak tuh..
makan..minum..baju..
sume pun taja...


destinasi pertama we oll ialah gua kelawar..
kagum u noe...kagum
kelawar byk giler bergayut kt siling gua tuh...
nasib bek tak de yg terbang
cuak gak ai..
mane la tau kan..ade gak sesat kelawar yang berjaga di siang ari..



kat ctu bukan je ada kelawar tau..monyet pun ade..
punye la bijaknya monyet kat ctu
bleh lak g curik air coke my student
tapi tak reti buka tudung botol
sudanye dia tebuk je montot botol tuh..
n langgah dengan penuh rasa tidak bersalah..
haishh,...monyet la monyet...


next kitorang g eagle feeding
best wo tgk helang tu menyambar makanan kat air...
selama ni ai tgk kat dataran lang je..
ala..... burung batu yg besar tuh...


pastu kitorg g gua langsir...
fuhhh...fenat okeh..kena memanjat tangga..punya la tinggi...
tapi xde ape la sangat kat ctu..cme leh tgk gua yang macam langsir..
gua tu macam penghubung antara tasik and laut

lepas g ctu..kitorg g pulau tikus..
hah...geli tak...
eeeeyuu....ai dengar cam geli..
tapi rupanya takde tikus pun
ikan bilis je banyak.....
heee...~tapi view kat ctu amatlah santek
i loike u noe...

destinasi terakhir..
teluk mempelam
wahhhhhhh.....macam pantai yang lanun selalu mendarat lam cite pirates..
haha...ada secebis je pasir je kat ctu..
eh..secebis?? adekah???
ahhh..lupakan segala lanun..
lapar sudehhhhhh.....
makan taim!!


lepas tu..
ape lagi...baliklah!!!

\
alamak..baru satu tempat da penuh satu page neh..
erm... ari jumaat berikutnye aku g lagi geopark tuh..
tapi bwk parents lak..
dah la...takyah cite la kot...lebey kurang jek...
cume tambah g fishfarm je...

meh nak citer yang ari sabtu...
best ai cakap u...

ai pegi island hopping..
ngan family and team atlet skola...
and 7 lagi cikgu lain..

1st sekali
kitorang g 
PULAU BERAS BASAH..
wah...teruja tgk air laut kt ctu
jernih ok....
apa lagi..tukar pakaian..
1...2...3...
terjun!!

aiyakkkkkkkkk..
tuih tuih..
masin giler air laut neh..
pedih terus muka
tak pernah rasanya mandi air laut masin camnih,..
ala......ai nak swim2...
tapi tak tahan la..
muka pedih suda....
ai ingat ai sorang je rasa camtu
mmbe pun cakap yang sama..
sejam je kitorang lepak ctu.


pastu destinasi yang ditunggu..
TASEK DAYANG BUNTING
da lama ai tingin nak g..
tapi kan...adoih...
penat la..
kena mendaki lagi..
dah la banyak anasir anasir ganaz yang merampas makanan tak kira sape..
asal boleyh je..
paling tak tahan..
my student kena kejar sampaai nanges..
hahaha..
nasib la dapat cigu cam ai..
bukan nak pujuk
ai gelakkan ada la..
hehe...

sampai je kitorang lunch dulu!
buka suma bekal yang di bawa..
wah..da macam kenduri..bukan berkelah neh..
abes makan... ai bajet nak terjun la..
tp adik ajak main solar boat tuh..
ok..ai pun ikutkan aje.....
pusing punye pusing..
mak panggil cakap da nak balik
alaaaaaaaaaaaa!!!
ai belum terjun dalam tasek tu lagi...
huhu
kuciwa...
harus pergi lagi...
huhuhuhu

aaacccchhhhhuuummm
eh...apesal lak nih..
dah bersih da blog..

erm... tu la..
penangan cuti2 langkawi
sudanya
ai da 3 hari demam...
tak ok ok lagi neh...

13 comments:

Fello Ariza said...

owh..saye xdek mase nk bercuti plak..sob..sob

mier@merr said...

fell ~alala... nnti kalu da free dtg cni eh...

AZLIN said...

lorr..nak tgk pic..cptla upload

AZLIN said...

lorr..nak tgk pic..cptla upload

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nanti jangan lupa pegi pulau dayang bunting yek

dotblogspotdotkom said...

besnye p jalan2....

sila la buat TAG yg pakcik bagi tu

http://dotblogspotdotkom.blogspot.com/2010/11/keje-sekolah-aku-dah-selesai-fuhh-letih.html

CT said...

Wow! best tu kat Langkawi...shopinnnn

Ogy said...

bestnyaa jenjalannn...langkawi tunggu mama ya..thn depan....hik3

~LP Lum~ said...

salam miera~

ahaks~ memang penat giler g island hoping tu... tp memula kami singgah di dayang bunting akhir sekali beras basah... :)

nak ke langkawi semula!!!!!!!!!!!! :)

HonEyBuNNy said...

wah bestnya..yala..jernih air kt ctu....;-)

Notami said...

waa..sronoknyer jln2! :)

ashie023 said...

aiyaaa sgt jeles pegi bercoti,..kalu duk skolah dolu, bulehlah ngikut skali tumpang skaki ngan bebudak..skrg hampeh xleh dah..hahaha

MiSs TOrA said...

geopark??waa tora tak penah pn pegi hehe..best je tgk ye..cti3 malaysia suggh la tu hehhee

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!