nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 30, 2010

ape nak jadi~


Salam

lega.tugasan dah dilaksanakan
aku dah berpijak di bumi alor setar kembali

pagi tadi
aku bertugas untuk pengawasan SPM kt skola aku
exam matematik
ini adalah hari ke brapa tah dorang exam..
lima kot...hmm..

macam macam hal ada bebudak neh..
pelik tul aku...ini macam punya olang pun ada ka?

kes 1

pelajar A : cikgu..saya tak bawa slip exam.
aku : cemana boleh tak bawa?
pelajar A : lupa cikgu.saya rasa macam dah hilangkan.
aku : benda penting macam ni pun awak buat sambil lewa je ye.
baguslah.nanti kalau baju skola tu boleh dilupakan..lupakan sekali yer.
pelajar A : ngeee~


kes 2 

pelajar B : cikgu..saya tak bawa ic.
aku : ic pun lupa.pendatang asing neh.hish. bak no ic...
pelajar B : 93.........
aku : ok.nanti sy bgitau pengawas.
pelajar B : aaaa..cikgu!
aku : ye.
pelajar B : slip pun saya tak bawa jugak.
aku : ok..japg saya ambilkan yg baru kt pejabat .
pelajar B : time kaseh cikgu
aku : same2..cube cek 'yang dalam' awak ade ke tak..ntah2 tinggal juge.


kes 3 

da 10 minit exam berlangsung
ada 5 lagi pelajar yang tak datang
partner sorang lagi nk g opis kol bebudak yg tak dtg..
tetibe je..ade kete masuk...
ada 2 pelajar dalam kete
parking kete...
selak selak rambut sket..
betulkan hidung
cuci taik mata dulu
gila...
5 minit amek masa nak turun keta
padahal exam da mula
selamba je sengeh sengeh jalan nak masuk

hish..

lepas abes math paper 1..
sambung paper 2 lak

kete pelajar tadi da lesap

exam da mula 15 minit
aik..paper 1 buat..takkan paper 2 taknak wat lak kn
macam biasa
tetibe kete masuk
ulang adegan di atas..

lalu dengan muka tak bersalah

pelajar C : cikgu,bleh bawa kalkulator tak?
aku : nak buat ape..ni kan paper pendidikan islam..
pelajar C : la....da abes ke exam paper 2?
aku : da..awak lewat 22 jam
pelajar C : ish cikgu ni..main2 plak
aku : cuba awak tgk jadual
pelajar C : saya takde jadual
aku : patotle..
pelajar : cikgu...boleh kuar awal tak?
aku : %#$^%$&%^* ( da msuk lambat nak kuar awal lak..macam la bijak sangat 1 soalan 1 saat.)


kes 4 

tengah jalan dari pejabat nak g dewan
nampak cam ade hal kt depan dewan
sorang budak cam huru hara je
dua pengawas exam nga setelkan dak tu..


yang sempat di dengar
budak tu kata

'saya takde masalah cikgu.dia tu la...takpelah...tukar tempat saya kat lain je'

budak tu pun masuk dalam
aku tanya kat pengawas exam dua orang tu
peh kess lak tu

" masalah jiwa...takleh tgk muka kawan dia.kawan dia pun sama...gaduh agaknya...."

dalam hati aku

"dia ingat dewan exam ni kucing dia punya? suke suki je nak ubah tempat.masalah dengan kawan sampai bawak masuk dalam dewan exam? gila ape.orang tengah2 exam ni..maafkan je la sume orang.. bagi hati jadi tenang.jawab exam pun lapang je...."

entahlah.macam2 hal.

p/s : ada orang tegur " eh..mira da nampak susut sket la"
aku tersengeh sampai hidung.hee~

10 comments:

twinkle twinkle said...

haha kelaka la dorg ni,,skola mana akk jage?

Anisa Hang Tuah said...

telatah yg menceriakan

:)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

macam-macam budak2 ni..
sok-sok bila kantoi baru nak nangess..




*kurus sebab SD2 ke?

♥e'in♥ said...

mcm2 alasan ek cikgu dak skola nie.. haish..

CGG said...

budak2 zaman skng..

AZLIN said...

kalo kita dolu2 wat perangai gini, mau kena lempang gn cikgu..

~LP Lum~ said...

salam miera~

hehehe... memacam bebdk skang eik?? :)
pening pale cikgu2... ^.^


ps : apa rahsia anda buleh jd kurus sikit tu?? share ar ngan akak... :)

HonEyBuNNy said...

diet eh?heheh

mcm2 ragam budak2 skrg kan..hehehhe

fairuz said...

ayat last tu sangat aku tak percaya. susut? haha...saja nak amek hati kau tu..haha

MiSs TOrA said...

hoho..gila la bdk3 ni aishh exam penting pn blh je lupa ni lupa tu huhu..penat melayan mcm3 kerenah drg ni =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!