nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 12, 2010

ntah hape hape

klik pada tajuk

aku baru tau kewujudan 5forty2
kesian kan aku
giler tak hap tu det

baru abes layan lagu lagu dia
tapi paling aku suka
lagu apa apa

hamek ko
kene sebijik
sape yang terasa
lantak ko lerrrr


aahh
malas la pulak nak tulis

korang layan je lah



aku naik pelik apa dah jadi dengan scene

kekadang naik jelik tengok badut buat bising

naik pening,lagak besar tapi skill ntah apa-apa

setakat dalam cyber bukan kau boleh kemana

kononnya boleh freestyle,buat aku tergelak

rhyme yang dah siap ntah berapa kali dia selak

jangan buat lawak,bukan niat aku mengata

tapi kalau makan cili sure rasa pedas giler

pulas filler dalam rhyme pastu kata punch-line

sedarlah kau tu Pak Pandir bukan nyer Ein-stein

jalanan dan gangsta,jangan buat lawak

bila ajak jumpa tau pulak dia cuak

aku bukan berlagak,cuma bercakap benar

dah banyak sangat kucing yang suka cakap besar

mulut lebar kalau terer aku langsung tak kisah

tapi ni dah jadi macam lebih sudu dari kuah

lebih tipu dari benar,lebih tiru dari ori

macam mana nak maju kalau takda kreativiti

cepat betul melenting bila kita cuba tegur

dia kata kita pulak yang cuba tunjuk bagus

[chorus]

ntah apa-apa semua tipu belaka

tak real tak tau macam mana nak beza

ntah apa-apa bunyi lebih dari buat

meluat bila aku usha orang perasan kuat

ntah apa-apa perangai yang kau pakai

nak kata bangang memang,tak boleh kata pandai

ntah apa-apa cukuplah ngaku power

ingatla ada kuasa atas sana lagi terer

skrg part aku,aku plak nak mengata

aku nak kata siapa,korang peduli apa

ade lagak giler babeng,tak sedar bakat kureng

baru ade group kmpg prasan diri Wu-tang

freestyle blank otak lembap sembap tak gerak pantas

bila dah tewas mula la usha panas hati tak puas

bila nak gaduh bawak turun satu crew

macam ni ker semangat hey pendekar Melayu?

suara anak kucing lagak gengster apa citer

setakat main keyboard apa kebenda namenya

hilang jati diri lupa terus budaya

agama jadi rosak maruah bangsa binasa

ini benda biasa boleh tengok hari-hari

tengok berapa banyak poser dekat KLCC

yang perempuan pulak pakai tak cukup kain

tak tahu pulak aku orang KL semua miskin

tepek bedak kat muka tebalnya 12inchi

perasan diri lawa memang tak sedar diri (lupa ceghemin kot..)

nasiblah yang terasa memang aku sengaja

kalau tak puas hati kita settle hari raya

turn aku pulak bagi aku satu verse

tak best arr kalau korang jer yg mengata

aku pun nak merasa,banyak benda nak citer

pasal aku nampak banyak-budak-gedik-giler

pakai kalahkan artis tapi skill ko-song

ini macam citer dongeng semua bo-hong

ada yang dah kalah tak serik ngaku hebat

weh budak,baik kau cepat-cepat pergi taubat

meluat bila ramai, gelar diri tu emcee

track menggelabah budak baghal jer yang puji

ini realiti bukan buat cerita

aku selalu benar bila dalam kata-kata

buat kerja sendiri jangan ikut orang ajer

orang ada lagu cinta dia pun nak ikut sama

dah tau diri tu tak terer boleh pulak tunjuk power

tingkatkan ilmu dulu,baru layak bersuara

macam cerita lucu,kisah gangsta kat Malaysia

blanja bapak tanggung buat citer jual dadah

hentikan semua yang palsu,berhenti pura-pura

jadi diri sendiri,tak rugi apa-apa


5 comments:

FarhanaDr said...

Tak tau gak kewujudannya.. Huhu.. :p

miEz haNeM said...

cgg pun tak tau..tq bgtau.nak layan gak

jane said...

1st time tau
hahah

~LP Lum~ said...

salam miera~

ahaks~ sma2.. 1st time tau wujudnya kump ini... :)

mier@merr said...

kalau macam tu..ai xde la tertinggal ketapi sangat kan..haha

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!