nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 14, 2010

bukan itu yang cuba aku sampaikan

entri adalah sambungan entri sebelum ni


5.00 pagi
bangun nak setelkan keje yang tertangguh semalam
setelah mata cuma mampu bertahan sampai jam doblas je
huhuhu

alang2 buka laptop ni kan
baca la komen jap
huhu
sentap!

nak kata datang bulan
tak jugak
tapi sensitip pulak
hmm... jujur la pulak kan aku ari ni
aku tersentap bila keikhlasan seolah2 dipersoalkan

aku sudah tau sejak aku mula memilih bidang ni sebagai kerjaya di masa depan
aku sudah sedar tugas yang bakal aku hadapi bila aku terjun ke bidang ini
yes..jadi guru kena ikhlas
tak..tak..
bukan jadi guru je
wat ape pon biar ikhlas
kan?

erm... kalau rasa terkontang kanting tak paham mende yang aku cuba carowt pagi2 ni
sila baca entri sebelumnya
aku malas nak link
kat bawah ni je pn
ermmm..

aku bukan mempertikaikan sangat kerja2 yang bertimbun
aku bukan merungut sebab tugas2 yang sarat
tak...bukan.....
cuma aku kesal sikap segelintir guru yang menganggap
lebih mudah membuat sendiri daripada meminta pelajar
guru-guru pun penah melalui zaman persekolahan
aku tak tau lah kalau masa zaman aku je student yang kena wat sume tu
tapi dari sekolah la nilai kepimpinan
sikap berkerjasama
mula dipupuk
kalau tidak dimulakan dari sekarang..
bila lagi????
tunggu da keja baru nak belajar?
hmm..orang lain da tinggalkan kita berbatu2 masa
gila klasik... guna batu lagi
haha
ceh...lawak la tu konon~

aku cuba menyuarakan
tentang ni pada seorang guru
guru yang nak wat sume sniri tu la
tapi
ye la kan
guru muda
guru baru
mana la nak dengar cakap kita ni
tak leh pakai pun
huh~

alamak
lupa ada keja
terpanjang lak bebel
panjang ke? pendek je ni..hehe
daaaa~

ada masa aku sambung
kalau korang sudi lagi nak baca la kan
huhu~

Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics

Free Signature Generator




9 comments:

fiD said...

sebagai kate pereangsang, kamu enjoy ye kak jd cikgu,, confirm gembira!hhehehe

nursarah said...

adakah aku yg silap faham..errmm. sori aku bukan baca setiap entry ko...mungkin citer ko terlalu ringkas so aku misunderstand, jgn marah k. sentap2 ni buang jauh2.

ashie023 said...

sila abaikan lah perasan x ske ...dan buang jauh2...just enjoy urself..(tp kalu x puas ati memang x leh enjoy..aigoo..cam aku x penah mengalami mende camgini???)

mamai said...

pakcik lom baca entry sebelumnya nanti pakcik baca yer

aidaNadia said...

stuju ngan akak.. student sekarang macam manja rr~ nanti dah masuk U, kontang kanting.. patot kena didik diorang jadi orang.. bukan spoon feed..

hop akk dapat ubah persepsi student skarang...

chayok2 kak!!

zakwan said...

jgn la terkejut ye,setiap sekolah berbeza budayanya.. Bukan senang nk ubah sikap yg dah berakar umbi..
Semua main tolak2 jawatan,last2 kena kt kita..hehe
Anyway gudluck

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

selamat mendidik anak bangsa dengan jaya nyer

=}

sI tEDI said...

lain tempat lain caranya..

LotsOfLove-Pearls said...

..enjoy je. biarkan cikgu2 yg lain.
hehehe.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!