nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 15, 2009

berlari ke pokok kelapa~ baca dengan nada paling riang ria..


15 disember 2009

rasa mahu senyum sampai ke kaki
eh..bukan..bukan...
sampai telinga jek
jom la senyum skali korang
sikit sangat tuh
senyum lagi..
lagi la..
hahahah

ngade pulak aku
tadi rasa mahu senyum sampai telinga
skang rasa nak loncat sambil berlari ke arah pokok kelapa pulak
erk...apekahhhhh....?
megarut suda

okeh..
pengumuman!!!
sila dengar dengan berhati2...
oppss... baca.. bkn dengar...

mulai 28 disember 2009
sila panggil saya puan amira
hahaha
bukan.....bukan..
jangan caye
sila panggil saya
cikgu amira
ekeke

waaa....sonok2....

*flashback mode*
gmbar itam putih
blur2 sket
hehe


kaki melangkah memasuki kawasan
JABATAN PELAJARAN NEGERI KEDAH

menuju ke kaunter pertanyaan

aku : assalamualaikum..maaf puan..tumpang tanya..
unit sekolah menengah di mana?

puan tu tak pandang muka aku sket pn..cis..ai cun taw..keh3

puan : belok kiri...kuar pintu..terus..naik tangga...tingkat 2..

aku : terima kasih puan..

senyum walopon puan tu tak pandang aku pn...huhu...

jalan mengikut daireksyen yang puan tu bg
hah..jumpe!!

tit..tit...
eh jap...tepon bunyi lak...
sms dari tetttt...hehe

"...................."

eh..cbuk jek nak tau...
mne bleh... rahsia ai...hihik

tok..tok...
bunyi ketuk pintu......
ahhhhhh....ko sume pn nak gtau...
cepat lah!!!
ketuk2 pintu lak..
hahhaahha

oke2...

aku : assalamualaikum encik... untuk urusan posting sy nk berurusan dengan sape ek?

enche tersenyum sabil menunjukkan ke arah pegawai sepatotnye
haha.... puan tadi jeles la tu ai cun... enche ni senyum jek..kan bagus...ekeke


aku : enche...kalau nak tau list nama untuk posting boleh?

enche sepatotnye : nama ape ye??

aku : nurul amira

enche sepatotnye : nurul amira ahmad yer

aku : aah......... btol la tu...

enche sepatotnye : ade2... nanti 28hb lapor diri yer..berkumpul di BTPN....
bla....bla..bla...


mls nak citer da...
main point da disebutkan tadi

aku akan mengajar di negeri sendiri!!!!!!!!!!!!!
hoyeay...!!
alhamdulillah

maaf makcik tepi tangga yang tkejut dengar sy jerit tadi yer..
hihik
eksaited petala 28..
aicehh..mentang la 28hb lapor diri..ekeke


***

citer tak tamat lagi

senyum ke telinga da meleret ke pankreas
haha
sampai je rumah abah cakap ada bungkusan sampai lagi
ni mesti dari tedi..
dia kata da pos semalam
adiah untuk dua kontez beliau yang aku sertai aritu..
aku maleh nak link
korang g la jenguk2 kot ted nak wat lagi kuiz ke ape
haha
razman...sila pegi cuba nasib
jangan terajang aku klu tak dapat
aku tak rasuah
hahaha



jom kita tengok ape lam bungkusan tadi
oke
ini adalah bungkusan didalam setelah
aku melondehkan lapisan putih diluar
hehe




amende lam kotak tu??
nak tau tak???
angguk dulu
haha...ok..









ni je??? kotak punyela besar...

eh..mne leh tu je..ade lagi nih....

ke bawah lagi...










wahhhh....ade lagi tak?????

ade?????

ape pulak??

bawah lagi.. hihi..













comelnye... banyak ek...
eh...bukan ni je
ade lagi taw...









yeay..tewel kecil kaler purple ni ai paling amat suke
tengs teddd!!

ade lagi tak nih?
muat lagi kalu tgk kotak tu..
haha

mestila ade












keychain khas terbang dari melaka
hehe






tak dilupakan

kad besday utk daku
yeayyyyy!!
sonok... mekasih lagi..










aku simpan mereka dalam kotak bersalut garfiled tu dulu yer
aku mungkin akan berpindah ke daerah laen nnti untuk berbakti
hehe..taknak barang2 korang ni btrabur...


enche boneka ensem lagi cumil... sila bagi adiah yang best klu nak aku join kontez ko...lalala~



notaditumit : tak jadilah tunggu 17hb..


Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics
Free Signature Generator




39 comments:

Pocket said...

first!!
claim dulu!! :D

Pocket said...

bukan sahaja first!!
malah second and...

Pocket said...

third!!!

heheheh, almaklumlah, anda kan pernah wat cenggini kat pocket dulu:D sesekali nak jgak jadi top comentator :D heheheh

so dah jadi puan yek?
eh silap..
dah jadi cikgu yek?
sila amik gambar kanak kanak skolah yg anda dera itu nanti yer :D
heheheh...

congratulation yer sis:D
senang la nanti kita nak beli rumah :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.congrat dear~~ ;)

~** PROFFY **~ said...

tahniahhhh!!
bestnyer dpt posting kat tempat senirikkk

jeles jeles..
kite nanti ntah2 kat pedalaman.. risau sgt!!! tgh tahun depan kot baru posting.. :)

apa2 pun epy birthday.. :)

BuLaN iTu aKu said...

tahniah cikgu..
hhehehe..
good luck dengan kerjaya baru..
wah banyak nye tedi bagi hadiah..
hehehee

Nama saya BukaN TeD| said...

tahniah dapat posting!!

uiyoo!! sape bg hadiah tu??

AzuanBudakPandai said...

best oo.. dapat adiah huhu

GhOsToNe said...

tahniah jd cekgu!

Boneka tak sakit said...

wahhh ko masuk je menang masuk je menang!!
huhuhuhuh ala
okay lah tu hadiah aku! ko nie pown!!

aku serah kat diri aku nie seluruh body! pada ko satu hari pergh! mana nak dpt!!
hahahahah

cikgu yer ko!! bagus la.. tak lama lagi garang lah nie hahaha

mamai said...

tahniah cikgu dapat posting kat negeri sendiri

nursarah87 said...

cekgu jgn nakal2 ya..tahniah!

beautiful_rose said...

wahhh jd cikgu gak kamoo erk? tahniah.......hikhikhik

sharamli said...

0it..byknya adiah..

eh..dpt sk0lah mna?

ashie023 said...

BTPN mane nih???kenapa tak BTPN Terengganu?kenapa Kedah??kalu BTPN Terengganu, bleh aku buli dolu...ahhaha..ok enough!!!!

Mier..
CONGRATSS!!!!
im so happy membaca crite ini...
be a good teacher ok..
jangan buli anak murid ko..

ashie023 said...

alamak ...pocket dah konker semua tempat 1, 2 dan 3..aigoo..

Fatt Chin Choy said...

jadi cikgu yg garang2 yer
haha

banyak plak hadiah ko. share ler

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngeeee :)

banyaknya adiaaaaaaaaaaaaah :)

mier@merr said...

Pocket

~wah...ini sesi balas interprem...ekeke....


~nape umah kita yek??? kita ada plan nk beli umah ke?hahaha

mier@merr said...

intanurulfateha (◡‿◡✿)

~thanx yang

mier@merr said...

~** PROFFY **~

~best of luck!!

mier@merr said...

BuLaN iTu aKu

~taw xpe..byk btol..hehe

mier@merr said...

Nama saya BukaN TeD|

~hahaha.....
~hahaha.......


klu bkn tedi ...dak utih ke? wawawa

mier@merr said...

AzuanBudakPandai

~best! sila tmbh lagi koleksi daku..haha

mier@merr said...

GhOsToNe

~tenkiu... slmt jd mpp :)

mier@merr said...

Boneka tak sakit

~xnaklah..cian bro sham n afatt..kcewa nnti xdpt body ko..ekeke

mier@merr said...

mamai

~maceh

diLL said...

waaa..congratz sis~ :) tumpang 2 kaki bergembira utk sis~ nnti belanja! weee~

mier@merr said...

nursarah87

~cikgu mmg baek..mne de nakal..muahaha

mier@merr said...

beautiful_rose

~insyaAllah

mier@merr said...

sharamli

~tataw laie...28hb bru taw

mier@merr said...

ashie023

~hehe...mne de buli.... ai baek taw....

~pocket bls blk...haha

mier@merr said...

Fatt Chin Choy

~nak ke?? haha... bak address....

mier@merr said...

miss lolly a.k.a luvfareda

~byk3...haha

mier@merr said...

diLL

~erk..adiah awk nnti akak pos yer...akak nga tunggu gji bln ni..maw beli yg lg besh...

Kish said...

walla wei... manyak nye adiah... huhu. erkz, sib baik la x campur hadiah i, nanti bertambah2 sempit ruang kat umah dia nak simpan, muahaha.

anonymous said...

sampai kat pokok kelapa..panjat..gigit buah kelapa ngan gigi then hold jgn lepas kan gigitan tu...turun ke bawah cam spiderman...kepala ke bawah kaki di atas...

ada lagiiiiiiiii....

sampai kat bawah,baling buah kelapa tu tinggi2 sambil jerit...aku (miera) gila!!! aku (miera) gila!!!...

P/S:pastikan kamu di bwh buah yg di baling tu ok semasa menjerit....yiehaaaa~~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wahhhh

tahniah2...

lepas ni kena panggil cikgu mira...

nak balik aloq staq....tak sabor jumpa bakal cikgu nih
hehhehe

=}

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

congrats yer cikgu...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!