nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 6, 2009

kecuakan terlampau..abang posmen.sila datang uma saya secara berjalan kaki.

gedebuk.terduduk.aku terkedu.uwaaaaa...... hormon adrenalin yang meningkat saat ini bagaikan aku sedang berada di atas sebuah roller coaster yang bergerak pada ketinggian 68.31 m dengan kelajuan 122.34 km/j..... ade ke? ho.ho. aaaaahhhhhhhhhhh...sambung jerit.macam kat atas solero shot lak.hehe.

gambar sekadar hiasan

siyes..aku terasa sangat cuak.. berita posting da mula tsebar dengan meluas...... status2 di mukabuku :facebook : dah mula rancak membicarakan perihal posting.. da ada beberapa teman yg dapat surat pagi tadi neh.. adeh.. dag dig dug.... mostly yg dapat setakat ni akan dihantar ke... sarawak..sarawak..n ..sarawak....

ni status salah orang mmbe kat facebook

"Surat posting; orientasi penempatan di Sarawak je, part mana taktau lagi. Lapor diri 26 Okt kat Sepang. Surat tawaran ni kena bagi jawapan sebelum 16 Okt. "


aiyok....... aku xkesah la nak dicampak ke mana pon.. sarawak? sabah? pedalaman pahang? itu bukan isu. yang aku nak sangat skang nih.. aku maw dipostingkan segera.. penantian satu penyiksaan... sangat seksa.. tapi.......... ape yang menambah kecuakan aku setelah aku membaca perkabaran di sini.. aku culik tajuk dia je untuk tatapan umum tajuk ni la punca tahap adrenalin aku makin tinggi..

October 6, 2009

KPM : 400 gagal, 20% - 30 % graduan UPSI

sob sob.. 20-30% graduan UPSI ..graduan dari institusi laen lagi byk % la nmpknya... huhu.. entah hape2 la aku wat masa tebiu dulu..



***
erm.. doakan yang terbaek shj.. aku suda usaha. aku suda berdoa.aku perlu tawakkal. insyaAllah. kalau ada rejeki..tetap dapat kan?? kawan2.. doakan aku juga yar. aku da tak larat nak memerap di uma ni laie...


***

bulan lepas.. bunyi pin pin yang memekak kt pagar uma mmg menarik perhatian. gumbira. lompat-lompat.guling-guling.sebab dapat kad raya..dari mereka dan si dia. tapi kali ni.. owh abg posmen.. sila jalan kaki kalau mahu datang uma saya.. bunyi motonya saja bley buat jantung aku tlucut.gedebuk.jatuh. oke.kutip balik.tamo riso sgt.insyaAllah dapat.menyedapkan hati seniri.


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

oke.tutup cerita posting.

Hari ni. tanggal 6 Oktober 2009. adalah hari di mana seorang lelaki yang bergelar suami,bapa,pesara,haji.. menjangkau umurnya tepat 58 tahun pada tarikh yang telah disebutkan di atas. haih.ayat serabut tol la. ye la.kasik senang. hari ni. bezday abah aku. Hj Ahmad bin Awang. aku tak buat ape-ape pon untuk meraikan. aku cuma anta mesej je untuk wish hepi besday~!! apa punya anak la ini.haih. tapi da bajet ngan mak. kitorang maw bawak abah kuar makan ini malam.suda lama tada makan dekat luar sama2 . masa g pizza ritu abah tak ikot. huhu. mengikot perancangan juga.maw kuar dengan mak semalam.pegi beli hadiah.tapi.yela.kita hanya merancang.tak dapat pegi coz ade hal yang tidak dapat dielakkan.lambat cket ye abah adiah tu.xpe kan? wee~

actually aku mmg xrapat ngan abah.dari kecik lagi.aku mmg banyak dgn mak.ape-ape hal. mak la tempat aku curahkan sume. kongsi sgala citer. pasal putus cinta pertama kali je tak berani citer. coz bercinta masa blaja.skola lagi lak tu.4 tahun bercinta.haha.simpan baek punya. mak cuma taw aku kawan itu orang. tapi mak tataw aku syg itu orang.mak tataw orang itu syg aku.tapi skang mak da taw suma ape yang jadi.mgapa terjadi..hmm..pasal yang kedua tapi teristimewa ni je aku citer kat mak.tade maw rahsia lagi.suda dewasa gitu.blaja pn abes suda.mak sporting ooo...hihi..syg mak....

haish..maw citer pasal abah.telebey isu pasal mak pulak. bukan aku tak kasih kat abah.bukan tamo citer sama abah. cuma lebey selesa dgn mak. mak lebey paham.erm.. bukan sayang mak lebey.. cuma tak erat sama abah. sayang tetap same untuk kedua2nya.. siyes.aku ngan abah jarang dan sangat kadang-kadang sama pendapat. selalunya mesti tak sama punyelah. adik lak slalu bekap aku. abah kalah lagi. hehe. mak pon slalu bekap aku. wawawa..abah kalah sepenohnye. tapi aku tak kejam. aku ikotkan je walaupon kadang2 terasa memberontak. yela.takkan maw jadi anak durhaka lak.sume nak melawan. sume aku nak menang.. folo sudeh. ikotkan aje.kasik puas hati.hee~

to abah a.k.a Hj Ahmad bin Awang : kak mintak ampun kalau ada wat salah silap.kak mintak maaf selalu nak menang.abah selalu kalah.lalala~sila jangan jeles.sy ada rmai pnyokong. erm.... kak mintak duit bley? haha.. erm.. juz wanna wish u...

~HAPPY BIRTHDAY~
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki (yang melimpah ruah)
***
terima kasih untuk segalanya
LUV U ABAH


13 comments:

sI tEDI said...

bagus! bakal cikgu yg berani menempuh ranjau di mana saja ditempatkan. :)

happy birthday pakcik! :)

miera a.k.a merr said...

sI tEDI
~di mana juak..........

mekaseh >> bg pihak abah.. :)

Ries Lee said...

xper2...
adventure ckit...
haha!

AbcdeFtyyhahh; said...

salam, hehe br jumpe. sorry2
wah comel la kamu.
erm :)
selamat hari lahir abah! ;p

daisuketsuchie said...

marilah kita semua buat solat hajat utk makhluk ni yar kwn2...kalo dia x dpt posting...suma akan turut sama naek weng cam dia...wawawa...

gud luck yang....

eh abah ada rupanya....hepi besday abah...rindu abah lama x jumpa...hehehe..lalala~

miera a.k.a merr said...

Ries Lee
~ adventure la sgt...hehe

AbcdeFtyyhahh
~macehh..adiah utk abah xde ke?

daisuketsuchie
~oit..bile ms jmpe abah aku?
sila kem adiah utk abah..utk aku gk..haha

cHeRyNa PiReS said...

kesiannya..menurut kata emakku result posting nieh slalunya dalam cuti sekolah, maklumlah...dia nak tgk org yang permanent dulu.

sha doakan anda berjaya k!:)

miera a.k.a merr said...

cHeRyNa PiReS
~ thanx sha.... 21hb ni da bleyh cek...

ZARA 札拉 said...

aku tak nak komen yang atas, boleh tercabut otak~

yang oenting selamat ulang tahun buat ayah kamu sayang~

miera a.k.a merr said...

zara

~haha.... aku da hampir tercabut n pecah bgolek nih...

thanx dear..mmuuaahx..

Pocket said...

seperti mana yg pocket dah post kat org lain yang juga menunggu posting mereka,

mai la posting kat penang or kulim or BM nih!!
buleh kita makan gulai itik!!
hahahaha:D

tingin nak gi sabah yg kununnya ramai comel comel tuh:)
yeaaa!!

miera a.k.a merr said...

pocket
~hah..menarik2..gulai itik..tp masih dalam utara..sy maw merantau dulu...

jom g sabah..ihik..

Anonymous said...

akak owang mana????teruja nak amik tusyen nga akak,,,akak ni msti terrer bio..kak,,cne nak hafal erkk,,,,bnda2 camtu,,,,,,,

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!