nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 16, 2009

bahagia? adakah dengan..?



aku sedang bernyanyi2...sila dengar dgn tekun dan sabar..wee~

"Hatiku rasa bahagia
Pabila kau bersama
Tiada gundah gulana
Merosak hati kita

Mari kita berganding dengan tangan
Jauhkan segala peperangan
Kita cipta irama
Di dalam melodinya
Kita nyanyi bersama

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!"


lagu ape nih???? ha..penah dgr x? kalau xpenah..
sila dengar sekarang..ade kt playlist kaler purple kt sblh tuh..

aiceh cik miera.. sedang berbahagia sgt ke smpai menyanyi2 riang neh?
lalala~ nak kata bahagia tu...bahagia la jugak..
nak kata tak bahagia tu.. erm.. arrgghhh...menci lom leh cek posting
bahagia jugak...haha...
ape sebenaunye bhgia ni untuk korang?

ha...hari ni... mari kite bincang ape mende la bahagia tu ye anak-anak...
ye..bahagia ni..kalu menurut cik kamus dewan edisi ketiga..
bahagia itu merujuk kepada :

1. suasana senang dan aman, aman damai serta gembira
2. =berbahagia : beruntung
(tabah gile aku bukak blk kamus yg tebal bagai ni)

bagi aku..kita yang pilih nak bahagia ke tak..
nak gembira ke tak...
kalau kita rasa kita sedey da 3 bulan tak makan mekdi aku la tu
hish...kita sepatotnya ingat..ramai lagi yang berperang dan berjuang untuk mendapat sebutir nasi pon... uhh... aku patot rasa bersyukur bahagia tadi dapat makan ayam goreng dengan gulai ikan tongkol...hee~


lihatlah mereka..huhu..mahu begitu? tak mahu? sila bersyukur dengan apa yg ada.


kalau kita rasa sunyi.. orang laen ade boipren nak ajak g ngedate..? aku? ade sape?
haish... sila igt.. kamu masih punya keluarga dan teman2... kalau boipren mgecewakan kamu..kamu tetap cari teman2 untuk meluahkan segalanya..... dan untuk itu..kita harus rs bahagia,... Dia juga x membiarkan kita sendiri...

dan saat kamu merasa ohhhh.... dunia ini sungguh membosankan...
sedarlah masih ada banyak cara untuk jadikan dunia ini sungguh indah...
ape aku merepek ni....
tapi bagi aku... salah satu cara untuk wat hari-hari aku bahagia dan indah...
adalah dengan melewati kisah2 dan coretan2 teman2 blogger...
aku rasa da cukup bahagia dengan melakukan itu...


oke.bagi korang..ape yang bleh wat korang rs bahagia?

ADAKAH DENGAN..........

~kuar ngn kengkawan g makan steamboat d dataran jb.. then g layan midnite muvie kt city square.. pastu g lalu2 jap kat lorong pekenama ntah untuk meninjau sotong-sotong yang vogue de vasss.... oh jam masih belom 6 pagi... mari lepak mamak dlu... smbil layan kacang yg semangkuk kecik je 2 3 hengget..... dey macha..!! aku makan sebijik je la..!!! ..... jam 6 pagi lak..pulang ke kampus sambil tersenyum mesra pada pakcik2 guard yg ramah lg berhemah.... sila jangan scan card matrix kitorang.




atau,... ADAKAH DENGAN...

~ melakukan kerja-kerja program cth: pesta konvo utm sampai jam 5 pagi.. pastuh balik blik kol6 pagi..pas solat je... plup....padam... bukak mata je tgk jam da kol 9 pagi.. teringat ade klas kol 8.. hah...alamak...?? xpelah..da lepas.. tido balik.....krroohhh....hahaha... bahagia seyh dapat tido dengan aman walaupon x pegi klas... lalala......nasib bek ko grad on time dol....
(bekerja di bawah tekanan yang tidak mengundang stress.. utk smua warga kerja konvo dari konvo 36 sampai 41.......... korang sume best.. gilo best... mis u ollll......) gila kuasa btol mantan timbalan pengarah teknikal ni..sume konvo aku nak join..haha...


penatnye la heh...

ermmm....ADAKAH DENGAN...

~mendengar kisah seorang jutawan yang merupakan suami kepada isteri pertamanya paris hilton ..gagal.. dan kemudiannya berkahwin plak ngn sorang datin yang kayo bernama datin sherry....dan kemudiannya menukar profession beliau daripada engineer kepada seorang penyanyi... [kisah selanjutnya klik di sini]



lagi....ADAKAH DENGAN..

~menjadi seorang gadis yang menaiki komuter bersama teman lelakinya yang memakai jersey MU berharga RM 500 yang dibeli di UK dan saling berbicara tentang minat teman lelakinya yang mendalam terhadap MU hingga menyatakan yang Ryan Giggs berada di posisi goal keeper... kakaka...... [kisah selanjutnya klik di sini]



atau...ADAKAH DENGAN..

~berjaya memiliki sebuah lesung batu berharga RM16.90 di zaman teknologi serba canggih dan oleh kerana terlalu taksub dan bahagia dengan kehadiran lesung batu tersebut.. seorang beliau telah menjenguk dapurnya sebanyak namblas kali untuk melihat kondisi lesung batu tersebut... [kisah selanjutnya klik di sini]


asek aku jek bagi jawapan..haha..
oke.oke...last skali... ADAKAH DENGAN

~meletakkan sejumlah wang di atas telapak tangan seorang ibu tua yang mendukung seorang kanak-kanak di atas jejantas dan anda berlalu meninggalkan mereka dengan sebuah senyuman..... ohh...sila insaf seketika..

brapa byk adakah dengan daaaa.........

hah....yang laen korang tambah la snirik....

apakah kebahagiaan untuk korang............

kebahagiaan anda...
anda tentukan....~

taip >bahagia<>jawapan anda< dan hantar ke 12345
aku da gelong...masa da tyme......
entri ntah pape..
tulisan tunggang langgang
isi berterabur berderai sume ade..
paham2kan senirik gk yer...
tp klu xpaham sila wat2 paham
sebab aku pon da mula x phm ape yg aku nk phm...
ting tong.. sila pegi tido sekarang...

nota-noti : tadi enche boifie tanya... 'syg,r u happy with me?'
aku jawab pe? aish...mne leh gtau..

but siyes..for now.. i can say that he is my happiness......
and i hope that it will last forever..

>heart u<

40 comments:

Pocket said...

adehla, bahagia adalah amat lah subjektif,
tp bg pocket bila senyum tak ilang dari wajah tu, buleh la consider tgh happy lah. So check cermin setiap kali lalu dpn bank or window display,

are u smiling?
happy lah tuuu:D

pocket lately happy.
pasal net dah buleh on balik dah for a month and i've met a few new friends as well as old one still pocketing:D
pocketting makes pocket happy
(Note: pocketing = blogging)

Jard The Great said...

sweet la entri neh... aku terasa kebahagiaan mu itu.. ehehehe

cHeRyNa PiReS said...

happy itu subjektif...
personal life malas la nak cakap kan..
kalau pk pros...of course happy
kalau pk cons...of course manjang tak hepi!
tp yang paling membuatkan kak sha ini hepi sekarang ialah kerana dia kembali dengan dunia blogging nya.
kalau pocket tak update blog sebulan...cuba tengok kehidupan kak sha pada awal tahun ini...langsung takde kehidupan blogging...

dan waktu itu cuba tanya dia hepi atau tak?
jawapannya utk yang lain pastinya hepi..tp part blogging tak hepi langsung...

so, which area of happiness?

kalau tanya happy tak tulis pasal ryan giggs itu? jawapannye hepi.

hepi tak bila jenab berak sepah?
mestilah jawapannya tak hepi:(

* thanks utk promotion tuh, dear...sangat hepi:)

miera a.k.a merr said...

pocket
~wakaka....igt yg gurlz je sllu usha cermin kt bank n window display...ihik..

ceria2 slalu~!!!

miera a.k.a merr said...

jard
~sweet cam kamu semua..ahakz..

semoga kamu pon bahagia... smile :)

miera a.k.a merr said...

cHeRyNa PiReS
~wah..gitu yar... besar sungguh impak pocket buat kak sha... tp sy pon suke both of u... menceriakan my bloggingz world...hee~

psl ryan giggs tu mmg best la.. gelagat mnusia..mcm2 rgm..biarla klu dorg bhgia bgitu...ihik...

aish...igt tlg promote free ke? haha

mamai said...

kamu tahu dimana bahagia kamu itu..

UglyPooh said...

hahaha...sgt sronok. smoga kita sentiasa berbahagia.

p/s: kalau tk buat dosa mmg bahagia..:-)

miera a.k.a merr said...

mamai
~hehe.... moga sentiasa ada d mana2...

miera a.k.a merr said...

UglyPooh
~smoga... wink ;)

lieya orange M.I. said...

...kalu lieya, happy dpt makan free...

...=0, buruk kan perangai..=p huhuu

..bg lieya, senyum tak semestinya happy...
..lieya suka senyum, sbb taknak ng org lain tgk kita tak happy...
...sound hipokrit, tp berbaloi2...=)

isyah_izzati said...

aku bahagia bila si dia cakap supaya cerita sume perkara yang berlaku pada diri aku stiap hari..hatta nak sikat rambut pun die suh bg tau..simboliknye lah kan..hehe

then..bile die ajak kahwin..part ni mmg menjadi idaman setiap gurlz kan?
hehe..

tapi bahagia tu mmg subjektif.melihat bdk kecik yg comel2 pon leh buat aku bhgia..

neway,slmt berbhgia kpd sume...hehe

miera a.k.a merr said...

lieya orange M.I.

!hehe... besh2 mkn free.. lieya ada niat nk blnje kite ke? ekekek

senyum utk gmbirakan org len kn mmbhgiakn kita jgk....

miera a.k.a merr said...

izzati

~eleh ko jat..mnjadi2 yer dua tiga menjak nih....

Encik Azizan said...

kn indah hidup hari bhgia..hehee

sI tEDI said...

bahagia bila aku bahagia. tidak tahu bila aku bahagia atau tidak.. :)

ZARA 札拉 said...

muahaha~

ada gak lesung kat sini~

lain kali bubuh link daku plak~

Naoki said...

bhagia mungkin de di rumah2 bahgia..
ty..

miera a.k.a merr said...

encik azizan

~saat yg bahagia..dtg sekejap sj... haha...lagu p ramlee la pulak...

miera a.k.a merr said...

si tedi

~aiceh kakak tedi..apakah itu.. bhgia tak klu tgk dak utih berlari2 dengan riang?

miera a.k.a merr said...

zara

~aku mmg nak bubuh semalam... erm..tapi xpelah... save the best for last... oke x? haha

miera a.k.a merr said...

naoki

~kamu. sila pergi rumah bhgia itu skrg.. yekk~

messyremo said...

errkkk...

aku pening sbb byk adakah dengan..hehe

miera a.k.a merr said...

messyremo

~adakah dengan..................
~adakah dengan..................
~adakah dengan..................

rasa bahagia lak leh wat ko pening...lalala~

Ftyyhahh said...

keluar dgn kawan dan family dpt ilangkan sunyi :)

syg kamu syg :)

Ayu said...

bagi akak.... bahagia bila hubby ada disisi.. saat tu merupakan saat yg paling-paling bahagia dari segala apa yg ada di alam buana ini.. hehe..

sekian teima kasih...

miera a.k.a merr said...

Ftyyhahh

~yupz..btol tu...

syg kamu juga syg....

miera a.k.a merr said...

Kak ayu
~aiceh.... mahu jeles boley.. nk hubby jugakkk..wakaka...

enche boifie..sila baca ini..ngeh3

BuLaN iTu aKu said...

Ya ALLAH miera.... bulan mintak maaf sesangat.. bulan tak pernah pun jengok blog miera
maaff sangt2...
plsss..
maaff

miera a.k.a merr said...

Bulan itu aku

~aish..ape maaf2 nih..its oke...
tp..klu da dtg nih...kne dtg lagi... klu tak kene sumpah bunian...haha...

Ries Lee said...

adekah dengan...













bahagianyer...

miera a.k.a merr said...

Ries Lee

~ dengan meningggalkn ruang kosong cmtu ko rs bhgia? silakan.. :)

happiness is too subjective...

daisuketsuchie said...

yeay~.....hepi2...

miera a.k.a merr said...

daisuketsuchie

~yeay jugak~!!

arque said...

aku hepi ketika di saat aku mempunyai wang sebyk 130 sen.
sedangkan aku nak beli air di vander machine(mesin gedegang) yg berharga 140 sen.beli ku seluk2 lubang2 baki mesin itu aku terjumpa 10 sen.
ohh bahagia tidak terhingga.rase macam dunia ni aku yg punya. ;P

miera a.k.a merr said...

arque

~kakaka... kebahagiaan ko wat aku rs bahagia.... kita kongsi dunia boley??

diLL said...

erk..?? (speechless)

miera a.k.a merr said...

dill

~sis...ngapekah??

Fatt Chin Choy said...

hahaha
good entri.. tersenyum aku baca

aku pun bahagia menulis dan membaca blog

miera a.k.a merr said...

Fatt Chin Choy
~haha.. maceh... truskn tersenyum....

jom smbung membaca lagi...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!