nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 9, 2011

Bukan Kisah Madu Tiga

haaa...tajuk nak hot gitu..
kalau madu tiga je..mesti ingt dialog ni

"pah....mana butang baju aku pah...."
"kesiaaannnnnn......"
"hilup susah.mati pun susah.hilup jalan singlang2...mati..kene pigang menele..."

siap hafal....taktau da berapa ratusjutakali tengok crita madu tiga tu...haha..over kau~

seperti tajuk di atas...ini bukan kisah madu tiga..tapi ini kisahhhh.....
Biskut Cornflakes Madu...


Tetiba hari ni teringat n teringin nak buat biskut cornflakes madu...
tapi cam sgt awal...macam la ada oven pulak kan kat umah ni..
kena la tunggu balik kampung yang tak berapa nak kampung tu..
tahun lepas dah la tak buat biskut raya yang teramat senang tu...
2 tahun lepas je aku buat..
takpe lah..kot2 ada sesape nak buat ..meh anta kat aku sket ye...
nah...amek resepi..tolong buat plizzzzz.....

sumber : gambar sendiri

Cornflake – 2 kotak nestle corn flakes
Madu – 1 1/2 cawan
Gula – 1 cawan
Majerin planta – 1 cawan
Urai (colouring chocolate rice) – tabur
Cup kertas


Cara buat~
Panaskan majerin.
Masukkan gula dan madu.
Kacau pelahan-lahan sampai gula hancur.
Tuangkan cornflakes dalam bekas yang besar.
Masukkan sedikit demi sedikit bahan-bahan yang dah masak tu dalam cornflakes.
Kacau perlahan-lahan untuk rata sebatikan antara kedua-dua bahan.
Guna sudu kecil untuk masukkan cornflakes dalam cup kertas.
Taburkan chocolate rice kat cornflakes tu.
Masukkan kat dalam oven dalam 5 minit aje.
Dah masak.

Selamat mencoba~!

~

6 comments:

aDisH.sHidA said...

setiap kali raya kena buat walau x makan....bukan setakat 2 kotak 4-5 kotak kadang2 tu....

missfauzani said...

buat la...antar kat ibu mengandung ni...hehe

Pocket said...

menu paling biasa direlatekan ngan raya, sikit lagi macam valentne ngan bunga ros jer..

camana pung pocket suka, :D
buleh try

FarhanaDr said...

Tahun ni nak kene wat biskut raya laa.. Tahun lepas tak sempat pun nak buat.. Jom cikgu! :)

afqafq said...

nakkkk! dah rasa semangat kuih raya dah ni! haha

ciK LyndaWawa igUana said...

aritu saya baru try buat,,,mabelus....hehe

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!