nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 24, 2011

Ketupat Sotong Bukan Pilihan Saya

Rasanya baru je aku post pasal ketupat sotong
memang tak penah jumpa selama kat langkawi ni
Isnin lepas aku pegi menemankan si dak meow sorang tu g makan
ternampak la ada sotong kembung..
aku tanya la...

"pakcik...ni ketupat sotong eh?"
pakcik tu pun segera jawab..
"haa...ni la ketupat sotong...bukan hari raya pun boleh makan..."
..eh pakcik ni..lelobih pulak...
aku pun try la amek sketul..sebab da order laksa...kang tak abes plak....


mula2 aku bantai laksa dulu..humangai...pedas seyh...
dah berjurai air mata kerana kepedasan..
then aku try lah sotong tersumbat tu..


errrrrrrrrrrrrr...............
kalau bakal roomate ajak makan nanti..
memang aku jawab........
ABANG MAKAN LAH SORANG............

memang tak lalu....
tak kena langsung ngan tekak aku....

teringat beliau msg hari tu...
"abg ngidam ketupat sotong...da lama tak makan,...dulu umi selalu buat...nanti tlg buatkn kt abg ye......"

tu yang bertabah aku cari resepi...
tapi memang kalau aku buat pun aku rasa beliau je la kot yang makan......
kembang raso eh tokak den ni aaa.....

notaditumit : banyak lagi barang tak kemas...bila nak leh pindah umah sepenuhnya ni....

~

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!