nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 30, 2011

Couple Contest - We Are Not Perfect


baru terbaca mengenai contest ni kat belog intan
erm..ikutkan hati dan mata yang da sangat amat tak lara
rasa tak daya je nak menaip entri contest ni
tapi bersempena dengan enibeseri ke-2 kami yg jatuh pada 1 Julai ni..
kot kot la dapat adiah enibeseri kan..hahaha...
maka aku gagahkanlah jugak diri ini...
ini adalah syarat2 contest


aku mula kenal dia lepas abes blaja kat UTM Skudai..
masa tu cuti panjang...tunggu posting..so bila da bosan...aku try la buka chat kt TAGGED...
tu leh kira pestaim la aku chatting lam TAGGED tu...
ramai la jugak jejaka jejaki yang nak berkenalan
aku letak gambar yang paling cun aku ada..haha
padahal hakikatnya aku ni biasa2 aja...
aku kenal dia dengan nama Mr.Syed
aku taktau kenapa...tapi memang ada sumting yang buat aku terus nk kenal dgn Mr.Syed ni
so aku terus je bual..kalau ngan orang lain aku malas..
sebab suka memaksa...kalau aku taknak jawab ape2 soalan yang aku rasa sensitif..
dorang paksa paksa jugak..
tapi ngan Mr.Syed aku rasa enjoy je...
Mr.Syed add aku kat TAGGED.. dan kitorang sambung borak kat msg..
sebab kt chat ramai orang kaco..

macam biasa..kami bual2 pasal keja,pasal belajar,pasal keluarga,pasal minat..
berapa banyak pasal da,,,,
bila da lama sket...baru kami bual pasal kisah cinta dolu2...
sebab dia yang tanya..jadi aku la yang kena cerita...
baru la dia tau yang aku dah 4 tahun single mingle...
aku tak pulak tanya pasal dia..sebab dia cakap orang tak hemsen cam dia sapelah nak
tiap2 hari aku mesti tunggu dia rehat or abes keja untuk borak..
dia pun bila siap keje memang terus online...

lepas dua bulan berkenalan..aku rasa selesa..tapi kami sama2 tak meluahkan
dia da mula panggil aku sayang.. sebab dia cakap dia rasa sayang kat aku..
tapi tak sedar bila ada perasaan tu....
lepas 3 bulan...aku rasa tak sedap hati...
aku macam rasa ada yang tak kena...
sejak aku baca comment kat tagged dia yang berbunyi,...
"tido je lh sayang"

HELLLOOOOO....ape kes nak panggil sayang kat boipren orang neh....
aku tanya...dia macam berdalih...jawapan nampk konfiden
tapi tetap tak berjaya meyakinkan aku..
jadi aku memulakan misi siasatan aku untuk mengenalpasti hubungan dorang
aku add orang tu kat fb.... then aku juz berkenalan gitu2 je ngan beliau,,
daripada pemerhatian aku...dorang memang ada sesuatu..
so aku terus tanya apa hubungan dorang
yang gurl tu jawab kawan biasa saja..tapi memang rapat...
aku tarik nafas lega...

aku cakap.... oo..takpelah...saja tanya..lelaki ni bukan bleh percaya sangat
tetiba yang girl tu excited nak tau..siap bagi number fon..
kami berbual,...aku cakap la aku takut dia tipu aku..
tetiba girl tu melenting...rupa2nya dia saja jawab kawan biasa...
dan rupa rupanya jugak..dorang da kapel 5 tahun....
demmmmmmm....luruh jantung aku....
aku keliru gila masa tu... yang si girl tu da sibuk2 mintak putus..
aku masih diam...aku takde jawapan...
aku tau aku sayang dia...tak penah aku rasa macam tu...
aku serahkan kat dia untuk buat pilihan,....mungkin sebab aku yakin dia akan pilih aku..
cuma aku berdoa..kalau jodoh mereka kuat...gantikan untuk aku lelaki yang dapat memenangi hati aku macam dia
kalau jodoh kami kuat...aku harap yang girl tu dapat maafkan aku
sebab aku betul2 taktau...
Mr.Syed mintak maaf sebab tak berterus terang...dia taktau jalan yang terbaek..
sebab dia sendiri tak sangka akan jatuh hati...dia cuma nak berkawan je mulanya...
bila dia disuruh buat pilihan...dia keliru..tapi dia kata memang hati dia kuat mengatakan
aku pilihan dia... sebab dia rasa dia yang selalu cuba pertahankan hubungan dorang..dan dia da penat nak pertahankan lagi...

jadi aku terima seadanya,,sebab aku yang nekad meletakkan keputusan kat tangan dia..
bermula dari situ..aku belajar bina balik kepercayaan yang dah runtuh dan hancur berkecai
susah...perit sangat..........bukan mudah nak yakinkan hati sendiri...

bulan 12 2009..kami decide untuk jumpa.. sebab family aku akan ke bentong untuk kenduri sepupu...
pestime kitorang jumpa...dia dapat pakej lengkap..jumpa aku..mak abah..adik...n makcik pakcik aku skali..
haha.... suka! sebab nampak abah macam boleh terima...



second time jumpa plak kat uma dia..aku g kenduri kawan..asek g kenduri je kan..
kali ni aku plak dapat pakej jumpa family dia..
 terima kasih kepada adik beliau sebab amek gambar ni


kali ketiga jumpa plak pegi uma makcik pakcik dia...
jumpa family lagi....tak penah lagi lah kami sesaja jumpa berduaan...ecehhh...
tapi kami lari2 gak kuar berdua..duduk ramai2 takleh nak jeling menjeling..buruk betul perangai...



dan esok...1 julai 2011...genaplah hubungan kami 2 tahun....
dan insyaAllah akan bertunang pada bulan 11 nanti..
doakan kami yer :)

SAYANG,happy anniversary...
terima kasih sebab sentiasa bertahan dengan kerenah orang...
bertahan dengan kesangsian orang..
bertahan dengan cemburu orang....
bertahan dengan jarak yang memisahkan kita...

Syed Muhamad Hamizuddin~~love u with all my heart....


~~baru teringat..penganjur cakap secara ringkas..tak sedar bila masa tertaip panjang berjela ni...aiyoyo..
kira sah tak ni penganjur??? hihi

~

9 comments:

beautiful_rose said...

harapnya kekal bahagia sampai akhir hayat....

bercinta ni mmg ada pahit manisnya.aku harap 1 hari nanti aku jumpa juga seseorg y ikhlas dgn aku.

intanurulfateha said...

gudlakkkkkk! :)

Hans said...

good luck
ada rezeki mesti menang punya
:-)

Kisah Joyah Dan Bedah

beYLa said...

selamat berbahgia kak mira dan engoh. :)

hanaahmad said...

wah, manisnya kamu berdua. semoga bahagia selamanya cik pepel. :)

The Great Hime Sama said...

mer....smoga hubungan kalian berkekalan ye...amin....(lama akak tak masuk blog ko ni, pepelnye....i loike...)

Kapten Atok said...

hepi jer pic korang
semoga kekal berbahagia

haLyZaQiut said...

best of luck...sedih lak citer korg di awal2.....

Dearie Pearls said...

seronok lak baca..
semoga berkekalan...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!