nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 10, 2010

Jauhnye.....cemana ni..?


Salam
Selamat Hari Jumaat!!
Selamat Hari Lahir juga untuk cik intan

Semalam..tengah aku berguling guling ke blog blog blog..
tersinggahlah oleh aku kat blog adik azwandy...aiceh..adik?
ye kot..aku da rasa agak tua..eh..agak matang skang..

beliau sedang mengalami PJJ..
ha..apekah?
Percintaan Jarak Jauh la.....
aku pun selaku insan yang turut menghadapi perkara tersebut..
dan telah melaluinya selama hampir 2 tahun..
tanpa segan silunya memberikan sepatah dua kata dalam kotak komen beliau..
eceh...suka sangat cerita macam bagus kan... 
macam da 20 tahun je bercinta aku ni..sibuk nak bagi bagi tips kat orang
haha....sharing is  caring kan??
erm..cane kami melaluinya??

aku rasa ramai kot yang PJJ neh... 
so aku kongsi je lah cane kitorang handle PJJ ni..


resepinya adalah mudah ye tuan tuan dan puan puan..
bahan yang utama sekali..haruslah..
KEPERCAYAAN...
bukannya dekat kita nak g check dia wat ape setiap hari kan..
paling boleh nak wat pun.. sms n kol je la...
tapi.......
kalau dia tipu kita tahu ke??
haaa.... di situ perlunya sedikit perasa curiga
bila kita ada rasa curiga...kita tanya la dia.pepandai la korek..kalau rasa cam tak logik je jawapan
cuba selidik...tapi selagi tak dapat ape2 maklumat yang pelik...teruskan Percaya...
dia da pilih kita... dia memang nak la tu...

bahan kedua... SETIA..
kalau kita nak dia setia...kita dulu la yang harus setia..
jangan kita dok melayan orang tu..melayan orang ni...
tapi..kita nak harap dia setia... boley ka itu maciam?
tipula kan kalau tak rasa sunyi..
yela..weekend je..mmbe2 kuat dating..kita tercongok je la kat uma ngadap blog..
tapi tu bukan tiket untuk mencurangkan diri oke..
banyak lagi cara lain nak isi masa...
kalau kita tak suka dicurangi...
bajet dia suka lak kita curang kan..
haish...tak patut...



yang ketiga....
BAWAK BAWAK LE BERJUMPA SEKALI SEKALA..
dua kali dua kala
banyak kali bankrap la..jauh tu..haha...
ececeh.... mentang la nk jumpa esok kan... dan dan eksaited nak citer part nih..
aku rasa tahap kesabaran aku agak hebat disini..cis..tipu..teronta ronta aku tunggu masa nak bjumpa
haha.... bukan senang nak melepaskan diri dari rumah...' kastam n imigresen' byk sesi soal jawab...
erm..best kot... tengah tengah rindu ni menggunung...pastu pegi jumpa..
wow..macam gunung berapi kot.... melonjak lonjak kesukaan..
piu piu...bunga api menghiasi malam
oh..over...
bila berjumpa ni la kita nak rasa chenta tu makin kuat ke tak..
setakat yang aku rasa ni..tak penah pudar kot..bertambah tambah ade la...
(walopon jumpa 2 kali je stahun..sob sob..)


nak tips lagi??
haha..aku pencinta yang cabuk je... takde yang menarik macam kesah taj mahal
tapi boley la kan sekadar untuk dikongsi..

next..!!
RETI RETI KAN LAH BERTANYA KABAR

ala...soklan simple sudeh
da mkan?
sehat tak?
nak watpe je rini?
nga korek idong k?
erk~~ hee..
pastu sebelum tido ke..tepon la kejap..
dengar suara pengubat rindu
tuih.....kejap la sangat kan..
konon je nak cakap kejap...sedar sedar je da berjam jam..
borak ape tah... hee~
yg tu jgn ikut..pembaziran...
walaupun boleh dianggap pelaburan...
hohoho...


tak lupa jugak kot...tolak ansur...
jangan asek kita je nak menang...da la jauh..asek nak gaduh lak...
dia cari orang lain baru padan muka...
huhu...takmo takmo...

kalau ada event penting cam bezday ke..enibeseri ke..
silalah wat ucapan...kadang kadang..bukan hengen sangat pun hadiah
cukuplah secebis ingatan...kalau dapat hadiah...tu dikira bonus la kan..

hmm....wateverlah..
ape yang penting...
KERJASAMA!!
ngeh~ iklan wonderpet tetibe..
oke la.tamat suda sesi tip mengetip..
kalau rasa berguna...terimalah..kalau rasa macam..
kejadah lah ini sume?!
sila abaikan oke...
daku bukan juliet yang teguh mencintai romeo..
daku bukanlah mumtaz yang dihadiahi sebuah taj mahal oleh shah jahannya..
daku bukanlah laila yang mempertahankan cinta majnunnya..

daku cuma seorang Nurul Amira yang setulus hati mencintai Syed Muhamad Hamizuddin nya...

sekian.

notaditumit : aku g pahang dan kelantan selama 4 hari... makanya..sepanjang tempoh tu,,
mungkin tade hapdet..takde singgah menyinggah...takde berkomen komen..
pemalas kot nak wat auto publish..
haha.
ati bunga bunga riang
bas kul 8 malam ni :)




~

20 comments:

Anisa Hang Tuah said...

selamat bercuti
:)

intanurulfateha said...

boipren x de T__T

btw, tenks ;)

eiela said...

bestnya berjalan-jalan..

Latest Entri :
Subhanallah,,Allah Maha Besar

HonEyBuNNy said...

bestnya bercuti...tips cinta yg bgs..hehehhe

twinkle twinkle said...

pjj ni best hehe

ain gojes said...

YANGGG, NAK IKUT P KUANTAN..BOLE??

Dearie Pearls said...

gua suka PJJ..
bebas...
tapi nk berchenta dengan saper nie..?

harhar..
tips terbaek punya...
caya ar bertahan PJJ Ni..

MiSs TOrA said...

hoho..tips PJJ ler..bgus3 blh jdik counselor ni..tora pn PJJ gak ni..nk lntik jd caunselor blh x??

-fiexa- said...

bila nak kawen ni?

Azwandy Bin Muhamad said...
This comment has been removed by the author.
Azwandy Bin Muhamad said...

salam...

1st sekali nak ucap terima kasih la 4 this tips... agak berguna la kak.. hehe...
sebenarnya dah lama dah ktorg wat pjj... cuma... kali ni lagi jauh pjj nya...
saya dok kuching, sarawak...dia dok kl... sekarang saya dah ada di limbang, sarawak jugak... lagi la jauh.huhu... limbang ni dekat brunei & dekat nak sampai sabah dah...huhu... doakan semoga kami berjaya melalui pjj ni k... thanks sekali lagi.... semoga akak & si dia berbahagia selalu k...

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

wahh banyak nyew tipss...

FiZ said...

sush weh....phm yg amat...haha..anyway...mehnaku jga blog ko ni yer..hihi

ahmad endo said...

betul tu....tapi pjj ni susah ow..tapi kalo ada jodoh tu adalah....hehehe

AZLIN said...

huhu..xley bayang kalo PJJ jugak.. sadis and sedih..

means ank cik mira nanti ada Syarifah la eh?

mamai said...

kena la ikat cepat jgn bagi lari

Faarihin said...

nasihat bagi org yang berpengalaman.. (^__^)

slamat bercuti yer.. jangan lupa ole2 untuk kita org.. ehehee..

akubiomed said...

Memang dugaan PJJ tapi kisah sekarang ni kan dah ada buat webcam melalui YM. Hari-hari menghadap kekash pun tidak ada masalah.

♥e'in♥ said...

nice sharing.. tp e'in xpnh lak b'cinta jarak jaoh.. takot.....

baincardin said...

Demam HDR dah kembali! jom rilex layan....^_^

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!