nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 27, 2010

kadet remaja sekolah| oh.Nostalgia



hikhik

"Senyum seindah suria...yang membawa cahaya...senyumlah dari hati...duniamu berseri...senyum umpama impian dalam kehidupan...kau tersenyum...ku tersenyum...kemesraan menguntum...

senyum.... kepada semua...senyumanmu amatlah bermakna...senyum membahagiakan..dengan senyuman...terjalinlah...ikatan..."
****
salam
ai sume

hmmmm...ingat lagi tak lagu kat atas tu
tingat zaman memudaa dulu..
hakz..macam la skang ni tua sangat kan
belum suku abad lagi pun..

ermm...
pagi tadi g anta bebudak krs  untuk kem kenaikan pangkat sarjan daerah langkawi
ohh....nostalgia ok
rindu...terkenang saat aku melalui perkara yang sama

tapi kali ni berlainan sket sebab tunas krs turut terlibat
yang kelakarnya..
ade plak budak yang nanges
tingat kat mak la
padahal baru 15mnt sampai kat kem
ada yang nanges sebab baju tak sama kaler la
haish..
yang sorang lagi..
nanges sebab berjemur kat tengah panas dalam baris

adik adik oi
nak jadi sarjan kena kuat semangat
kena yakin
kena berani
kena berdisiplin

kalau berdiri tengah panas pun dah tak tahan
cane nak jadi sarjan
nak bg command kat platun
takkan nak duduk bawah pokok..

zaman kami dulu
kena baris
pumping
guling
bangun
lompat
pumping lagi
guling lagi
tengah panas
atas tar..

ada yang pening
ada yang pengsan
ada yang muntah
tapi takde yang menangis
kena terjun dalam tasik lumpur
kena jalan sorang dalam utan
kena denda panjat bukit
takde yang menangis

yeahhhhh..
kamilah wakil Kedah
yang jadi JOHAN
Perkhemahan PERDANA KRS
di Ulu Yam, Selangor
tahun 2002
ok.ini point sebenar.hik.
idung terasa mengembang.
OH.RINDU SUDA SAMA MEREKA.
o epo etai tai eyah o epo etai tai eyah..
o epo etai tai epo
gitu gitu
epo gitu gitu
eeyahhh...

*****



7 comments:

Fello Ariza said...

ikot PBSM je tme skool dlu..huhu

beautiful_rose said...

aku join scout.
sampai skang msh lagi aktif.
sedang mahu menuju ke arah menjadi pesuruhjaya daerah...hohohoho

AZLIN said...

haha..kena duk sorang2 lam utan malam-malam mengerikan tul kan? sekali tau2, rupanya dekat je gn member..haha.siap jerit panggil member lagi

Lelaki Ini said...

besh sgt2 kenangan sekolah!

.millalara. said...

ohooo~
senyum seindah suria..
dulu time scool lagu ni mmg peberet tiap kali ada camp ke apa2.. huhu~~

dotblogspotdotkom said...

ms sekolah dolu pakcik masuk persatun despes..huhuhu

HonEyBuNNy said...

he2..teringat zaman sekolah dulu da....~~~

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!