nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 11, 2009

warkah rindu buat lumut

__________________________________

11 november 2009
5.00 p.m
malaysia


ke hadapan sahabatku lumut,

ape kabar ko kat sana?? ko sehat?? ko masih macho ke macam selalu wahai lumut si yang macho..?? hehe... da lama kan kite tak jumpe ?? nak tahu?? aku masih cun seperti dahulu..wakaka.. aku ingat lagi.. kali terakhir ko balik ke sini.. aku xde kat tanah air... aku nak sangat jumpe ko masa tu.. aku rasa macam nak terbang je balik malaysia.. aku rindu sangat kat ko.. ko je sahabat sejati yang aku ada...

lumut,

banyak sangat kenangan antara kita... sumenye terakam kemas mut... terakam kemas kat hati dan minda aku... aku takkan lupe sume saat tu mut.. ko selalu ada untuk aku bila aku sangat memerlukan ko.. ko tak pernah tunjuk rasa payah masa aku mintak pertolongan ko.. ko selalu wat aku senyum.. ko selalu wat aku gelak dengan citer-citer klaka ko... aku rindu sume tu mut..

lumut,

ko ingat lagi tak..? masa kecik-kecik dulu.. ko suke sangat pakai seluar slack..ngan tshirt kiko... da la tu..baju lak ko masukkan lam suar.. tuck -in la.comel oke..ehe... aku lak suke sangat pakai gaun kiki lala.. kaler pink lak tu...girlish kan aku?? haha.. bukan aku nak... mak yang suke beli kat aku baju-baju macam tu.. haha...aku tipu.... aku memang suke..

rambut ko da la pendek masa tu..paras bawah telinga je aku rasa... memang sesuai sangat la ngan tshirt kiko ko tuh... aku lak..rambut panjang.. ayu gitu.. tapi ko jahat doe... ko suke sangat tarik tocang aku.. penat mak aku buat taw.. ekeke... masa jalan g tadika.. aku rsa bangga giler jalan ngan ko.. lumut yang macho tapi comel... wakaka... izinkan aku gelak guling-guling.. jangan nak perasan comel oke.. ko taw ko telah menjatuhkan saham aku.. siap dorang ingat ko pakwe aku lagi... hoh.. tak kuase aku.. aku nak blaja dulu la.. ape la dorang ni.. ingat aku cam dorang ke kecik-kecik da nak bercintan cintun.. kan mut.. kite baek kan?? hahaha...

lumut,

ko ingat lagi tak masa sekolah rendah.. kita selalu wat keje skola kt pondok yang bawah pokok depan uma ko tuh... lepas wat homework... mesti kita main pondok-pondok... best kan masa tu.. ada zara, beskot, razman, sara....

erm.. ko dengan beskot selalu berebut nak main jadi ayah... aku da konpem ar jadi kak long..dah si zara suke sangat nak jadi mak yang garang... aku beralah..haha... razman lak.. ko suke suh jadi adek bongsu..sebab dia budak-budak lagi.. cbuk je la nak ikot kite main... sara jadi jiran kite..selalu wat lauk anta kat kite... comel je aku rasa kite masa tu...afatt ngan kawie nak main gak..tapi kite tak bagi kan..kite cakap dorang da tua..xleh main mainan budak-budak.. hahaha...erm.. tiap kali kite main.. mesti si joegrimjow lalu kan... eleh.. nak maen same la tu.. tapi berlagak gile dia.. asek berkepit je ngan buku-buku dia.. skema weyh.. bajet bakal jadi wakil rakyat kat kg kite nanti ar.. haha... tapi aku rasa memang leh jadi ar...terserlah ketokohan dia :)
dasat la korang dua.. sampai gak kat oberc.. kitorang je la dok melangut kat mesia ni...hehe...


lumut..

ko ingat tak.. masa sekola menengah..dari form 1 sampai form 5 kite sekelas... sebab tu kita rapat sangat kan.... petang-petang.. kita selalu lepak kat pangkin tepi sawah tu... kita selalu kongsi impian ngan cita2 kita.. ko cakap.. ko tringin sangat nak rasa dok kat negara orang... ko tingin sangat nak pegi new zealand.. kite selalu citer pasal dak laki yang kiter minat tuh..haha... gedik kan kite.. ko nama je macho.. hati tisu.. haha... masa mamat tu bg surat chenta kat ko.. melompat-lompat ko kt batas bendang tu.. sonok kemain.. suke sangat aku tgk ko hepi...
bosan-bosan lak..kite g maen basketball kat skola.. ko mmg hebat untuk itu..xde sape bleyh sangkal..ko pemain basketball terhebat kat skola..haha.. im proud of u my dear fren... :)


lumut,

ko ingat lagi tak.. kat tepi sawah tu jugak..ko selalu dengar citer2 sedey aku.. aku tak macam ko mut.. aku tak pandai nak sembunyikan luka aku.. aku tak pandai nak tahan air mata aku.. aku tak gagah macam ko.. aku lemah sangat.. aku kalah dengan perasaan... nape dia tinggalkan aku lumut.. aku sedey..... sampai sekarang.. aku tak penah lupa dia.. ko taw kan.. dia yang pertama singgah kat hati aku.. ko selalu bagi kata semangat kat aku.. ko buat aku bangkit... ko ajar aku jangan jadi lemah... banyak lagi yang perlu aku kejar.. hidup terlalu singkat untuk rasa sedey... mekasih lumut..



lumut...

ingat lagi tak? masa ko balik 2 tahun lepas.. ko teros datang jumpe aku kat sini..kat tepi sawah ni.. aku nmpak ko senyum dari jauh.. tapi tawar sangat senyuman ko.. lesu je wajah ko.. ko cube sehabis baek untuk tunjuk wajah bahagia.. tapi tak mut.. jangan tipu aku.. jangan...tolong jangan...da lama kita kenal.. ko boleh tipu semut yang lalu kat depan uma ko.. ko boley tipu katak dalam toilet ko.. ko ley tipu kucing kakak tedi..ko leh tipu sape pon... tapi jangan tipu aku mut..aku taw ko sedeyh..aku taw ada luka yang ko simpan,.. aku taw ada duka yang ko pendam...aku duduk sebelah ko.. aku letakkan kepala ko kat bahu aku.. ko nanges.. yer mut.. ko nanges teresak-esak kat bahu aku... aku tak kesah... aku nak ko lepas segalanya..aku taw ... da lama ko simpan... ko kan gagah..tak pernah tunjuk lemah.. tapi tolong la..bukan dengan aku.. ko taw kan..aku selalu ada untuk mendengar ko... aku ada untuk lap air mata ko... ingat tu taw....


hmm...lumut....

sebenarnye..masa aku tulih warkah ni kat ko.. aku tengah sedey.. sedey sangat...takpe la..aku tunggu ko balik..nanti aku crita... erm..mut... aku rindu kenangan kita... aku rindu nak dengan bunyi gitar ko.. aku rindu nak menyanyi ikot irama yang ko mainkan... aku rasa macam nak putarkan balik masa ni ke zaman kanak-kanak kita dulu.. indah sangat mut.. hmm..k la mut..aku taw ko nga exam waktu ko dapat surat ni... aku taknak la surat ni ganggu masa stadi ko... smpai ketemu lagi sahabatku..belajar rajin-rajin....


p/s : beb..jom g dok kat pluto nak??bosan lak mesia ni.. rasa-rasa ada lelaki2 alien yang kacak tak kat sana?? haha...

balik cepat!!!!



sahabat yang merinduimu,

Free Signature Generator


************

ahakz...siap suda entri aku untuk kontez cik lumut... untuk pengetahuan anda2 sume..citer2 tu xde kaitan ngn aku pon... rekaan semata-mata... sehidung-hidung..dan semulut-mulut.. ..cemolot-molot xde kat sini okeh.. menanges cigu bm aku kalu baca neh.,,ekeke....


""blog esoksemalam best kerana lumut suke sangat wat citer menggeletek hati dan pankreas aku dengan citer best beliau seperti cite suar dalam..haha.. oke.tipu.. blog esoksemalam menceritakan realiti kehidupan.. lahir dari perasaan.. walaupun kadang-kadang ada unsur madah berhelah dan sedikit kelucahan di situ..wakaka""


"blog esoksemalam tak best kerana esoksemalam sangat menarik dan telah menganugerahkan phD kat aku a.k.a perasaan hasad dengki.. oh..tidak bagus sungguh itu..syuh2...nyah ko sekarang perasaan"

****
sampai di sini sahaja adek2...
bertemu kita lagi dalam rancangan CERITERA ESOKSEMALAM
di hari da n waktu yang sama
jumpa lagi..
bye!!!

notaditumit : pjg lagi nak karang sbnornye..tp xpelah..hehe.. penat pulak nak membaca.. da la x best..


Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics

33 comments:

cHeRyNa PiReS said...

dah agak dah nieh mesti mesti contest tuh. sebab rasanya ah fatt pon ada buat posting utk dia. huh...tak tersedak ke? hehehe..

good job sis...sekarang sudah expand imagination sket. sangat suka:)

mier@merr said...

cHeRyNa PiReS

ah fatt da wat eh?? ish..kene baca nih..ekeke..

~wee.. sy budak baru belajar :)

arque said...

dah agak dah.ni mesti entry untuk contest tu.
semoga berjaya mierr. ;P

sI tEDI said...

he he he..
semoga berjaya

arryani said...

aaagagagag...

besungguh2 tul ko nih...

Lumut!!!,

akak ugut ko nih...

baik ko pilih miera ni jd pemenang ..

P/s kami..pnduduk2 kg si pening lalat sebulat suara...sehati berdansa..memilih mira..aaagagaga

mamai said...

lagi contest buat lumut...kenapa idea tak sampai lagi nie

{lumut} said...

salam miera..
thanx kerana menyertai.
penyertaan anda diterima.
tp ingat ye aku bukan pengadil utk contest ini utk mengelak bias..hehe...

ko nak tau..
ade part2 yang kau tulis dlam surat tuh..buat hati aku sentap,sebak,dan terpaksa stop kejap utk trus bace..

ade yg kene dgn realiti life aku wlaupun mase ko tulis ni ko anggap ia rekaan...

hu..

take care!!!!

=)

Razman said...

huh? aku maen pondok2? cewittnye aku..jd adek lak tu..taw r aku comey gle..haha

Fatt Chin Choy said...

nasib baik lumut bukan lelaki
kalau tak habis market aku... wakakaka

mier@merr said...

arque

~wee..tenkiu..

mier@merr said...

sI tEDI

~alamak...lupe nak link ur blog..

erm..maceh yer...ekeke

mier@merr said...

arryani

~haha...bsungguh btol akak menyokong nih...

rasa2 kene bukan fan club tak??? ihikz..

mier@merr said...

mamai

~idea akan datang secara tiba2...

~pjg lagi ms pakcik..

mier@merr said...

{lumut}

~tenkiu


~alamak.. ko sentap ke mut...sori weih.. sungguh tidak berniat.. ada terselit psal aku gak tu... tapi aku ckp je rekaan... huhu..sori sgt weih...huhu

mier@merr said...

Razman s

~haha...taw pon..alala...cutenye ko... ceh!

mier@merr said...

Fatt Chin Choy

~ape market2.. igt ni supermarket ke.. haha

BuLaN iTu aKu said...

GOOD luck miera

nursarah87 said...

watak aku pun ada?..hehe..

ish, tetiba teringat zaman kanak2, mmg ada pun main pondok2..
ini..

sweet la crita nih...

dah lama tak menulis surat sebegini..sob.sob!

mier@merr said...

BuLaN iTu aKu

~thanx dear :)

mier@merr said...

nursarah87

~ekeke... aku suke main jd mak.bleh bebel2...haha

~skng mane layan da surat2 weh... teknologi belaka... dunia d hjung jari...ihik

Riko said...

tringin jd emak dh ke??
sape la jd anak yg malang tu??
huhu..

mier@merr said...

Riko

~oi.. komen mnde yang dekat entri aku...cbuk je nak komen pbualan org...

huh~

~LP Lum~ said...

ic... dia nie msuk contest upanya... k ar akak ucapkan gud luck ar kat miera... :)

tp bez ar citer 2... mcm real2 aje... ;p

mier@merr said...

~LP Lum~

~ihik..tq kak..

~sume pn de pengalaman masa kecik kak.. adaptasi je blk...hehe

Ayu said...

waa.. lumut tu lelaki ke pompuan?? sbb masa akak skola dulu, ada classmate akak tu nickname dia lumut jugak la..

kawie2020 said...

marah aku sampai terkentut2 bertalu talu bile ko kata aku tua.. chisss... hahahahaha...

memang kreatif dalam mengimbau zaman kanak2 dulu, cerita diolah dengan tersusun, kemas dan mengasyikkan sambil mengambit zaman budak2 comel..

ehh.. aku bukan juri laa... terperasanla pulak.. hahahaha....

mier@merr said...

kak ayu

~pompuan la kak.. hehe..

mier@merr said...

kawie2020

~chisdel... busuk blog aku yg santek ni..haha

~ala..ko bkn juri eh..bru nak bodek2 sket...haha

Anonymous said...

kalaulah...sebuah novel diterbitkan atas nama blogger ni...sy konpem atas belinya...moga berjaya yar....afundi merr...

Anonymous said...

akan la bukan atas...

mier@merr said...

anonymous

~haha...kalaulahhhh....

abe long said...

mcm real jer surat tu...
wei..tuan rumah, mintak kopi bleh?
ahahaha
nk masuk kontez kat tempat len...
hahahaha

mier@merr said...

abe long

~haha.... nescafe pon buley...
~tapi ko pakai gaun kaler pink gk ke??
muahaha...~

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!