nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 6, 2009

aku dan nasi lemak

.



salam.hai sume.ari ni jari aku da tak malas.da gedik-gedik lak rasa nak sentuh keyboard. nak karang panjang-panjang. haha.. tapi tak leh lawan si ah fatt arr.. takkan punye. takkan setanding ngan kak sha gak. sebab aku bukan orang yang pandai melahirkan perasaan atau penceritaan dalam bentuk penulisan. sebabnya lagi.. orang akan susah nak paham ape yang aku cuba sampaikan..isi aku selalu berterabur merata2... sampai semalam membe aku cakap " orang yang xkenal awk msti ssh nak paham ape yg awk cube sampaikn." agaknya dulu dia pon susah nak paham aku. (sy taw awk akan baca nnti.hehe.). bkn ape..mgkin sbb aku suke melilau2 tanpa arah tujuan dulu..pastu baru balik ke point asal. ni pun aku da mula tataw ape point aku pada asalnya...ekeke...amira..pulang ke pangkal jalan...erk..ok.. hmm..eceli.. aku lagi suka bercerita secara lisan. sebab aku mmg sangat sangat peramah. haha. penat agaknya besfren2 kesayangan aku nak layan aku punye pokpek2 ni.. aku kalau da mula bercerita, penuh dengan eksperesi. sampai berkerut2 muke.. tgn pon merewang merata. tapi bukan lam citer anak mami tu. anak mami junior ada la kot sket. ehe. kadang2 masa aku nga asyik bcerita penuh siyes, membe2 gelak.oi..aku siyes la.pesal korang gelak?? "muke ko klaka" dushh!! amek ko. aku tgh siyes ni. siyes.phm tak siyes tu ape? oke.bgus pon paham. sambung citer.


****

panjang lak aih intro aku..

>>ini baru nak mula menstori de mori..ekeke.. mukaddimah tak tahan. sesat tak jumpa jalan pulang.

~~ pagi td.. aku telah membaham sebungkus nasi lemak..

culik dari eche gugel

NASI LEMAK!!?

owh..sungguh nostalgia.

nasi lemak mmg fevret aku la masa skola menengah. masa form 5.. lagi la minat aku terhadap bidang memakan nasi lemak menjadi-jadi. dalam kesibukan aku menjadi seorang exco jemaah disiplin pelajar sekolah pun.. nasi lemak tak penah aku lupakan. pagi-pagi je sampai sekolah.. aku tros g kantin.. kadang2 aku letak ikan bilis n telor.. kadang2 letak ayam seketol..nyam2... aku tak makan kat ctu.. tak sempat.. aku kene duty.. prefect la katakan. aku tapau jek nasi lemak tu.... da masuk kelas... nafsu nak membaham nasi lemak membuak-buak. tapi untuk masa pertama.. still boleyh dikawal. da masuk masa kedua... perut da memulas... lapar..... belajar pon da konpem2 terbayang nasi lemak.. besenye masa kedua ni addmath.. cigu addmath ni chinese..kecik je orgnye... besenye.. beliau masuk kelas je.. trus bahagikan blackboard kpada 4 bhgian. bhgikan ngan kapur la.. bukan dia patah2kan papan itam tu... pastu beliau mula la menulih. humangai..tulisan kecik giler.. mmg konpem lenguh ar tgn kitorg nak mnyalin... beliau klu da mula mnyalin kt papan itam tu..mmg da tak pedulik sume mende kt blkg... kitorang ni pulak baek2 belaka... diam je.. bese la.. dak skola terhebat di kedah..wakaka...

hah...,jeng..jeng...jeng.......... aku mggunakan kesempatan tu dgn sbaeknye...

dengan kelebihan si kidal yang ada pada aku... aku pon mula menulih.. dalam masa yg sama gak... aku mula membuka bungkusan nasi lemak ngn tangan kanan....mkn gune sudu k... suapan pertama... berjaya... suapan kedua... ngap....!! berjaya lagi... haha..dan seterusnya... then...mission accomplished... satu kelas oke bau nasi lemak... klasmet aku sume da pndang je tliur... lantak ar.. waktu rest japg aku kene duty lg..korang xpe la..leh g bsuka ria kt kantin.... tapi yg peliknye.. cigu aku tu idung cap ape la... beliau mmg xsedar lgsg... bau tu tak melintas kot depan beliau...

membe aku yg kt blkg mmg xpuas ati giler....


membe : haram hang wei..dan lagi makan nasik.. agak-agak la..
aku : haha.... awat wei.... jeles ka? nak aku beli kt hang gk ka??
membe : takmau la.. takot aku... dia pusing blkg satgi padan muka...
aku : eleh... dak aih... dia kalau dapat papan itam... lembaga itam lalu sebelah pon xsedaq..
membe : hahahahaha~~ btoi2...

extra :
aku mmg xsuke wat homework addmath.. nota apetah lg... myb sbb xpenah failed so aku xpenah rs cuak berbanding mmbe aku yg selalu buku rekod dorang ada terpalit kaler merah. gile riak.. ekeke... mmbe aku yg xpuas ati tu bertambah xpuas ati biler cigu tak penah sedar pon aku x anta buku addmath... sbb dia sllu usha dak2 yg sllu dpt merah je... aku mmg xsuke wat homework.. tapi aku suke stadi kt uma.... wat latihan kt buku latihan yg aku beli kt popular city plaza... huish.. mmg stadi giler2 nye lah.. mmg leh kembang2 idong mak aku tgk anak dia rajin sgt stadi... hahaha...

membe aku smpai arini xpuas ati... "hang ni kn...nota xbuat..latihan x hantaq... da la makan nasi lemak lam klaih..dok bsila lak tu....... tup2 dapat SPM dpt A...... bengang toi aku ngn hang nih.. "
ayat makhlok jeles sebab tpaksa tgk aku mkn dgn lahap dan lazatnya..wakaka.. keji...!

stiap kali dia jumpa aku msti ungkit mnde ni.. besar sgt ke weih kesalahan aku?? hahaha......

pikir2kan....

aku n membe yang tak puas ati :)

notaditumit : jangan amalkan. nanti korang pon menternak lemak dengan banyak macam aku... hehe...


Click Here 2 Get Free Comment Pics
Free Glitter Graphics
Free Signature Generator

48 comments:

Pocket said...

makan nasi lemak masa cikgu duk khusyuk ngan papan itam adalah amatlah ganashnyer,
pocket dulu nak makan kacang pun tak berani, inikan plak nasi lemak!!?

miera@,
adakah anda juga seorang pemandu?
pernah kah anda makan nasi lemak masa traffic light menunjukkan nombor 68?
kalau begitu, anda memang hebat!!:)

pocket salute!!
pas ni nak try jgak lah, tp masa pengacara meeting dok khusyuk ngan papan puteh nyer plak heheheh

mier@merr said...

Pocket

~erk..ganash ek??

~sy seorang pmndu... tp blom mncuba saat situasi bgitu.... kuang3...leh cbe try test nih nnti... :)

~smoga brjaya :)

BuLaN iTu aKu said...

memang pantas kau makan...
waktu aku sekolah rendah dulu selalu
terkena sambal nasi lemak kat kain tudung
hampehh

mier@merr said...

BuLaN iTu aKu

~nak mkn nasik lemak lam klas kene ade kaedah n strategi..wakaka.... bru tdg ko pn slmt... :)

AzuanBudakPandai said...

uit..kelas ak makan kacang siap passing2 lagi huhu

arque said...

aku pun suka nasi lemak.ades lapar la pulokss xP

mier@merr said...
This comment has been removed by the author.
mier@merr said...

AzuanBudakPandai

~~budak2 pandai mmg mcm tu...haha...

mier@merr said...

arque

~taw xpe...lapar la pulokzz....

miszLuna @ Huda said...

hoi2..
hang memang berani mati la..
gile berani makan dalam kelas time cikgu tgh dok ajaq..

sib bek hang kidal..

dalam tak study tu dapat A..
kalau study mesti dapat A++ kan..
hoho..


yes!
ada geng nk cakap utara..
dah lama gila kot tak cakap sampai dah rasa lidah tergeliat..
sejak pindah dari penang serius dah x cakap sangat..
huhu..


-tak login-

mier@merr said...

miszLuna @ Huda

~lapaq beb...tak tahan penangan nasik lemak...

haha...

oi2..aku stadi la... x wat homework ja...


~tu dia aih..smpai tgeliat...
la dok mana???

♥miszluna™ said...

haha..
hang sama cam aku..
menitik abeh ayaq liuq kalau tgk nasik lemak..

haha..
ha lah..
hang study..
tapi hang malaih wat homework ja..

la ni dok perak..
sejak form4..
sebab tu la leh kenai siggplus..

tapi sekarang kat pahang..
blajaq kt sini..
dlu matrix kt melaka..
macam mana lidah aku tak tergeliat..

campoq abeh dah macam2 bahasa..
la ni dok dengaq bahasa timur pulak..

mier@merr said...

haha...aku pon tgeliat gak sat dlu...

mtrix n9...
pastu utm skudai lak...
tp klsmet ramai klntn tganu...
mmg bhsa tunggang langgang.....


~bila2 mai la kedah.... hehe

♥miszluna™ said...

haha

tu la kan..
tp best gak tau byk2 bhsa org ni..

bulan 12 ni parents aku pindah sungai petani..

tapi aku still dok perak dgn auntie aku..
jaga dia..

miss jane said...

weih..ko bikin akulapar mnasik lemak pepagi ni lah sayang...hauhauahuahuahau

cpt blnja aku..aku nak ...muhhehhheeheh

Ayu said...

erkk.. best la plak gamba nasi lemak tuh... nyum..nyum..

mamai said...

okay pakcik nak makan nasi lemak pagi nie kat opsi lak biar semua staff pakcik jeles

YobSumO said...

hehe baca kisah ni teringat pulak pengalaman manis aku makan nasi lemak 2 bungkus setiap pagi time2 kecik dulu.

nasi lemak terbaik woook!

cInTa aDrIaNa said...

ahahaa...kteorang dulu kalo makan, satu kelas merasa....pas2 makanan2....cekgu pun da bau2 da..

cik intan (◡‿◡✿) said...

.sedapnyee nasik lemak
.laporrr T__T

cik ian@aH Lian~ said...

nak jugak!
sure jap lagi tido jer!
hak hak hak

told la hejauw said...

hoh ko mmg xsnonoh kan...

hahha
p/s: jom2 ko nk makan aper...hahaha

cHeRyNa PiReS said...

aduish adikku...engkau memang!

tapi seronok kan buat cenggitu? walaupon kita wat cenggitu kita tak kurang ajar kat cikgu. tak macam dak2 sekarang...tgk muka pon dah sakit ati.

harapnya anak murid anda rajin buat homework. jangan jd cam cikgu dia nieh....:P

sharamli said...

kit0rg h0mwek add math slalu c0py dak pandai je..
seb baek spm dpt cm kamo0 jgk...hu3..
macam naseb je kn..ha3

mier@merr said...

♥miszluna™

~haa....bgus...blk2 la sllu jenguk parent... jguk aku skali... ekeke

mier@merr said...

miss jane

~haha....jom2... mai cni aku nk blnja...

mier@merr said...

Ayu

~bkn gmbr je best kak... rs tu msti best tuh... nyam2...

mier@merr said...

mamai

~ceh...sje nak bg org jeles.... pakcik2...

mier@merr said...

YobSumO

~nasi lemak best kan??? :)

mier@merr said...

cInTa aDrIaNa

~dak2 ni xcukup kberanian nak wat cmtu time addmath... klu time BM layan ajek.... :)

mier@merr said...

cik intan (◡‿◡✿)

~g mkn..... suh chacha msk...kakaka

mier@merr said...

cik ian@aH Lian~

~meh cni nk blanja nasi lemak...
haha... oke...da ngntuk.... kkrooohh...~

mier@merr said...

told la hejauw

~berani ko ckp aku xsnonoh..aku tukar blk cursor tu kang....hahahaha!

mier@merr said...

cHeRyNa PiReS

~ha...taw xpe... i x penah kuang ajaq ngn cigu taw.... ekeke

~hrp2 dorg nnti x malah cm cigu.. tp klu dorg maleh tp dpt A cm cigu dia kire leh dimaapkan kot.ahakz...

mier@merr said...

sharamli

~copy mgeopy itu harus.... haha....

~nseb x nseb sgt la... jnji kite usaha...ihik

sI tEDI said...

lama x makan nasiklemak emak buat. sbb selalu beli jek. ekekeke

mier@merr said...

sI tEDI

~hehe... taw xpe...

zint said...

aku pun penah tgk makhluk camni...tp siyes dia konpem failed punya...dark tu la org nya...hahaha.

mier@merr said...

zint

~dia x pro cam aku...kah3,...
~strategi kene mantop..~

GiGGLe GaL said...

ok..aku da kompiyus.. skang ni ko citer pasal nasi lemak ke..pasal cikgu ke..pasal kawan ko ke..pasal homewerk.. ekekeke..

papehal pon, aku paham..kesimpulannya ko nak btaw..nasilemak tu mmg bidang feveret ko kan..olehkerana yg demikian ropa.. ko telah berjaya mendapat pakej lemak berlebihan~macam aku.. huwaaaaaaa... meh amek sket lemak berlebihan aku nih..tak ske tul! ekekeek.

{lumut} said...

uisshhh sedap gle kot nasik lemak..
ko bygkan nasi lemak sini $ 10 lebih..convert duit mesia adela dlm rm20 lebeh..mahal weh..hehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

makan nasi lemak leh pandai Add Math ker dik?

hahhahah...bijak2....kekekek

alia said...

GiGGLe GaL

~xmo la kak..lemak aku pon da melebih2 secara melampau nih..ahakz

mier@merr said...

GiGGLe GaL

~xmo la kak..lemak aku pon da melebih2 secara melampau nih..ahakz


>>erk..tguna acc adeq aku lak...

mier@merr said...

{lumut}

~uish...da leh dapat 25 bungkus tuh kt cni....hahaa

mier@merr said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠

~pakej tu kak...hahahkzz

Fatt Chin Choy said...

ko peramah rupanya
dan bijak juga... kekekeke

dan gambar terakhir tu untuk aku pandang kan? ku tau niat mu... wakakaka

mier@merr said...

haha...pemarah pon ye jugak kdg2... :-p


~erk...alamak...cane ko taw nih???
kantoi suda...


wakaka...sila jgn memperasankan diri okeh...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!