nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 12, 2009

~*✿ TeMaNi TiDuRkU ✿*~

jam : 3.53 pagi
lokasi : atas katil berguling-guling
mode : merajuk
permintaan :kamu SMH sila jgn hubungi sy selama dua hari sila pujuk


***

ahh..malas sy layan org itu..
sy bersiar-siar di taman yang ada dalam dunia maya lg best
hmm...apa maw stori yar hari ni..
pikir




pikir





pikir




hah..taw..
maw menstori tentang careless mistake kesilapan bodoh!!
sy rs..sume org pn msti penah wat seperti perkara di atas
wah..cam karangan surat rasmi lak..
erm..tadi sy mgajar tusen sorang bdk pmr
sok dia ada paper math n sejarah
sy ajar ape??

haruslah math sejarah?sila pengsan
ape yang sy perasan sama ini budak
dia bukannye tak pandai
bijak
UPSR 5A lg
cume
tu la
perkara yang dinyatakan di atas
'careless mistake'
yang sepatotnya bahagi dia darab
yang patot tolak dia tambah
kdg2 sy cume kata 'haipp'
dia tros sedar..
'owh..salah pulak'
taw pon salah
tapi klu dlm exam
sape nak kata 'haipp' tu kt dia?
uhuk
adakah ini hasil
daripada peratus keyakinan diri
berada pada tahap 125%?? over confident
sy xde la salahkan dia
sebab sy sniri penah melakukan kesilapan yg sma

6+5=30
adekah patotttttttt??
hanya oleh kerana satu soklan tu
sy tak dapat 100% utk percubaan spm
dilarang bangga diri.ko tak skor 100 pon
tu sume sebab careless mistake lah kesilapan yg amat bodohh
mungkin ms tu cikgu sy pon rs nak campak sy dalam lautan pasifik
kesilapan yang xboleh dimaafkan!
sila lempang dengan laju


adekah ini disebabkan oleh sikap tidak berhati2 di jalan raya?
adekah ini disebabkn oleh keyakinan yang meluap-luap?
adekah ini disebabkan oleh mata menjadi juling seketika
lantas sume nampak terbalik?
haishh
adekah?apekah??
kesimpulannye..
sy tak suke
perkara itu
rs mcm kalah tanpa bertanding
ade ke ayat camtu?

renung-renungkan dan selamat beramal
..anda buat...anda dapat..

***

oke
sambung mode majuk
huh..
SMH
sy ada frogy
frogy leh teman sy tido
awk bkn boleh pn
sy boleh peluk frogy
ngn awk? peluk encet boleyla
yekk~

si frogy saya

si frogy lagi



nota-noti : sila abaikan mode sy. itu hanya demonstrasi jalanan.

24 comments:

cHeRyNa PiReS said...

careless mistake akan membuatkan anda nilai diri anda dan mengatakan, "aku takleh lalai lenkali ataupon aku takleh terlalu careful."

kadang2 careless mistake nieh mencipta idea spontan (macam terlebih garam, kena letak air lebih sket nak cover balik or letak gula!)

nothing wrong with careless mistake.

tanya frogy, pernah buat salah?

* merepek...merepek...merepek...

Ftyyhahh said...

careless mistakes ni sgt merbahayakan.
kena berhato2 la ye syg :)
bnd ni kamu tahu tp mgkn sbb nervous n so on. so yakin pd diri :D

salam

ZARA 札拉 said...

hehehe~
dasat2~

6+5 = 30~

mamai said...

everybody make a mistake but we should learn from a mistake..and worse thing we repeat the same mistake

Naoki said...

adooyaiii..majuk ngan SMH ke??
tu nmpak mcm ngarut gile je cite..

diLL said...

apakah yang dicarutkan ni sis..???uhuhu..ihiks~manje gtu..wewit3

Pocket said...

Careless mistake!! ingatkan Careless whisper!! :D

pocket pun ada buat careless mistake, cam letak tarikh tahun lepas atas report paper, pastu kena marah ngan Mr Big sbb dia terkejut bila lak benda tu berlaku tahun lepas!!

tp, rasanya, a mistake is not a mistake unless realize. kan! kalau tak sedar, atau kalau kesan tak teruk, tak rasa cam salah pun...:D

eh, 6 + 5 mmg bukan 30 ke? :p

isyah_izzati said...

hapela yang dicarutkan kawan aku sorg nih..hehe..sbarla mei..

miera a.k.a merr said...

cHeRyNa PiReS
~yepz..sentiasa beringat..
mmg x salah..tp x elok di amalkan...hehe..
frogy penah wat salah??? oke.sy da tny. frogy belom bg jwpn.. myb tgh pikir..pikir..

kakaka.. bjangkit da merepek kamu...


Fatyyhahh
~sgt sgt sgt bhaya... hehe....
harap tak berulang~ cite lame suda



zara
~kamu gelakkan aku yar syg? cet.. aku pon rs nk gelak kt diri sniri



mamai
~yepz.. i won't do it again.. insyaAllah...



Naoki
~haish..siapakah kamu?
erm..majuk2... kejap je tunjuk perasaan ni..hehe...
ape yg nmpk cm ngarut yer? abes siyes cite neh..



dill
~carutan ke ni syg? hehe.. manje meow2.. jrg wat perangai akak awk ni...meowww....haha




Pocket
~Careless Whisper kite cite len kali k...

aah la... 6+5 mmg 30 kn?? layan~~ekekek

miera a.k.a merr said...

izzati
~ape yg haku carut jat....? penuh kesucian tuh... nk sbar utk? SMH? ala...aku majuk gedik je tu..hehe.... dia msg 4 5 kali kang aku bls gk..haha..dia kol 9 10 kali...totap den jawab..hehe

sI tEDI said...

elelelelele majuk lak!!

miera a.k.a merr said...

si tedi
~ekekek...

Jard The Great said...

budak tu tgh berangan tuu.. ehehe

miera a.k.a merr said...

tu la...berangan hape ntah... pmr blom abeh..sila jgn berangan nk kawen... sy boleh...hahaha

E-Mah said...

aku pon meng'haip' adek aku wat soklan mate .sok paper mate pmr tuh. dh la aku demam.. aku pon ter wat mistake gak..pastu aku gelak.. "Lah, jom wat lek smule"..baru btol..hahahaha

lieya orange M.I. said...

...kalau jawab 30 tu kuat2, konpem malu nak lari balik umah terus...hehee

...patut cek balik, jgn secong cek pun buat kesalahan yg sama...
...yakin tu penting, tp jgn sampai over confident...=)

miera a.k.a merr said...

emah
~ko mmg makhluk perosak..haha

lieya
~hahahahaaha...lari tanpa henti...blk uma pon xmo...malu2....

da cek...tp tu la... nama pn careless mistake... hehe

daisuketsuchie said...

huh~aku jadi org terakhir komen...marah ni marah...

u mencarowt apa ni syg oi?ooo...paham2...marahkan nyamuk kelambu dibakar la ni...wawawa...SMH jd nyamuk..careless mistake jd kelambu...last2,kalo aku...pasang aircond kuat2 je..beku la nyamuk tu...wawawwawa..

uit da ada pic cik abg gituuuu...awwwww

miera a.k.a merr said...

hahaha.alert aje budak ni taww,....

daisuketsuchie said...

xtion kame...biasa la...owez alert lor...

arque said...

eh.bukan 6+5=65.kan? ;P

miera a.k.a merr said...

arque
~xla.... 6+5=30.... apeda...tambah pon xreti ke?? hahaha...

arryani said...

6+5 bukan 300 ke???

Hmmmm...

aku pun carelss gak....

p/s Kdg2, time masak pun bleh jadik carelss gak...nak letak kicap, terletak cuka...wakakak

miera a.k.a merr said...

arryani
~wahhh...itu suda lebey....nk kasik masin da jadik masammmm...... masam2 masin...hehe

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!