nuff header

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 17, 2009

JODOH~

~salam~
wah..citer pasal jodoh bru nk bagi salam....klu tak men terjah je ngarut2..hee~... ape kehe nye pulak aku wat tjuk JODOH ni... da kemaruk nk tawen ke merr??? ha.ha.ha... nak taw.?. jom terjah... eh...tu ayat abg rambut ketak... hah..nk taw kan...? tamaw? huh..syuh2....p men jauh2...~ yang excited nak taw mai sini (prahsan...sape la yg excited sgt nk taw) ... aku nk stori de mori...ekceli..bkn pasal jodoh aku jer..tapi sape2 je la.... idea untuk menyatakan tentang jodoh ini adalah hasil daripada saya menonton cerita syurga cinta (ayat karangan SPM la plak)...nak kata aku ktinggalan zaman la tu..org da tgk bkurun lamanya pn..... huhu...tyme awl2 cita tu kuar lg aku nk tengok ngn skulmet aku..kt alamanda lagi tyme tuh...tp x kesampaian.. tiket sold-out suda,...huhu...kuciwa..kuciwa......sob.sob..tp...akhirnya... bjaya gak aku tgk cita tersebut kt Youtube..huhu...dari mggu lepas lg aku bniat untuk mengepos N3 ni.... tenet pulak wat hal... ada je halangan....so..aku harap aku bjaya la mengepos N3 ni pda mlm yg indah lagi permai ini... ape yang kamu cuba sampaikan ni teacher miera?? bleyh stret tu da point x?.. hoho...ampun.. x sedar aku suda terbabas....ok..fokus adik2...fokus... untuk mengurangkan kontroversi dan meningkatkan lagi prestasi..aku pn pulangla ke pangkal jalan... yang sebenarnya..tiada yg tidak benar melainkan yg benar2 belaka..aku sangat dan amat tertarik sekali (konpem reject jadi cikgu bm) dengan nasihat atowk cikgu syuhada kat si irham (awalku yg kewl..hoho)...pasal 3 jenis jodoh... nak taw lagi? jom kite zOOm....

~mahu kawen juga~

1) Jodoh dari Syaitan
Kamu berdua berkenalan dan berpegangan tangan lalu terus berbuat maksiat. Akhirnya, si perempuan mengandung.Baru kamu menikah.(huhu...nauzubillah..jauhkan la kami dari perkara tersebut)

2) Jodoh dari Jin
Kamu berdua berkenalan. Kamu sukakan si perempuan tapi si perempuan tidak sukakan kamu. Kamu bomohkan dan sihirkan agar si perempuan sukakan kamu. Akhirnya, kamu berdua menikah.(x paham bahasa tol..org da x nak tu..sila2 la angkat kaki....)

3) Jodoh dari Allah
Kamu berdua berpandangan mata terus menusuk ke kalbu. Kamu terus meminang si perempuan dan si perempuan terima pinangan kamu dan kamu berdua menikah. Insya-Allah, berkekalan hingga ke akhir hayat dan itulah dinamakan Syurga Cinta! (itu yang kita cari..~!)


okey stori da abes..... kontroversi da terjawab...sila wat tugas msg2...tata~titi~tutu..

nota kaki: 1)lega coz suda berjaya menghapdet blog
2)kanak-kanak haziq itu juga sgt cumel.... ckp cam bgus jer...haha...



4 comments:

yat_yatie said...

uit..kawan..ang da xsabaq ka nk kawen..haha.aku da tau da ang musti kuaq post kawen2 ni..haha.aku pon da terbau nasi minyak ni..aish..lapaq la plak..tp..sapa kah laki yang lucky ituew..haha?!!

miera a.k.a merr said...

toink3............
ala.... korg mnyalah ertikan maksud aku..huhu.. tu utk perkongsian fakta...sharing is caring maaaaaa.....
hehe.. klu yer pn lmbt lg kot...

yat_yatie said...

huhu..kata nk reveal thn dpn? reveal thn ni ja..haha..sapakah?

miera a.k.a merr said...

biarlah sapa2 pn...... stakat ni x meletakkan apa2 hrpn.. relation yg trlalu muda utk dnilai..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

jom singgah balik!